Tholen

The Big Challenge | Yes, I can!

Tholen

 

Ruim dertig leerlingen van locatie Tholen deden mee aan The Big Challenge 2021, een internationale taalwedstrijd Engels. Met succes! Leerlingen werden op eigen niveau ingedeeld. “Ik was best verrast over het resultaat want ik had eigenlijk meegedaan voor de lol.”

 

De deelnemers oefenden wekelijks wedstrijdtesten uit 2017 t/m 2020. Met de English Every Day-app konden ze dagelijks op een leuke en ontspannen manier met Engels bezig te zijn.

 

Wedstrijd

De wedstrijdtest, met de onderdelen luistervaardigheid en leesvaardigheid, bestond uit 55 meerkeuzevragen en duurde 45 minuten. Bij het onderdeel leesvaardigheid werden ook vragen gesteld over de Engelse cultuur.

 

Certificaat

Op donderdag 10 juni vond de prijsuitreiking plaats. Voor iedere deelnemer was er een certificaat, poster en potlood. Daarnaast waren er tal van extra prijzen, zoals een bluetooth speaker, een powerbank, Engelse leesboekjes, een frisbee, een sleutelhanger, een Amerikaanse vlag, een Engelse vlag en een kalender.

 

Resultaat

Er zijn mooie resultaten behaald. In Zeeland deden 4 scholen mee. Hieronder een overzicht van de hoogste eindresultaten van de Thoolse leerlingen in de provincie Zeeland.

  • Level 1: 3e van de 31 deelnemers
  • Level 2: 13e  van de 127 deelnemers
  • Level 3: 6e van de 15 deelnemers
  • Level 4: 1e van de 7 deelnemers   

 

Vaardigheden

Het doel van The Big Challenge is om alle leerlingen te motiveren. Dus niet alleen de leerlingen die al een kei zijn in het vak. Wedstrijddeelname kan ze een positieve ervaring opleveren en uitdagen meer meters te maken. Ze kunnen hun resultaat vergelijken met andere deelnemers uit de provincie Zeeland en de Benelux.”

 

Het resultaat was veel beter dan ik had verwacht

 

Reacties leerlingen

  • Ik heb meegedaan omdat het me wel leuk leek. Ik vond het goed gaan. Want ik was nummer 1 van mijn niveau op de school. (Roan – Level 1)
  • Mijn docent Engels vond The Big Challenge wel iets voor mij. Het ging op zich wel goed. Het was niet perfect, maar dat maakt niet uit. Van alle Zeeuwse scholen die meededen ben ik 53e van de 127 deelnemers geworden. (Isa – Level 2)
  • Ik heb meegedaan aan de Big Challenge, omdat ik best goed in Engels ben, en het leek me leuk om en keer mee te doen. Ik vond de wedstrijd best makkelijk gaan, het was niet heel erg moeilijk. Ik was best verrast over het resultaat, want ik had eigenlijk meegedaan voor de lol. (Jasmijn – Level 3)
  • Ik heb meegedaan aan de Big Challenge omdat ik Engels leuk vind. Toen ik aan de wedstrijd bezig was, ging het niet fantastisch. Maar het resultaat was veel beter dan ik had verwacht. (Collin – Level 4)

Alle deelnemers: super dat jullie meededen! Bedankt!

 

vaksectie Engels Tholen

 Bekijk foto's