Middelburg

Vernieuwd schoolgebouw voor Calvijn College Middelburg

Middelburg

 

In het achterliggende schooljaar is een vrijwel geheel nieuw pand verrezen voor het Calvijn College in Middelburg. Een energieneutraal gebouw dat qua inrichting naadloos aansluit bij de onderwijsvisie van de school. Vandaag, op woensdag 21 augustus, vond de opening plaats voor leerlingen. De officiële opening met open huis staat gepland op woensdag 18 september.

Locatiedirecteur Gerrit Terlouw: “We starten met veel plezier én nieuw elan. Een gebouw met zo veel ruimte, licht en overzicht maakt blij en inspireert.”

Hoogtepunt in het gebouw is het ronde hart van de school. Hier komen alle elementen samen en heb je overzicht over wat er in het gebouw gebeurt. De glaspartijen in het dak van de aula geven zicht op de hemel. Terlouw: “Dat symboliseert onze afhankelijkheid van God en ook dat we op Hem gericht moeten zijn.”

De mediatheek en de integratiegroep, waar ondersteuning op maat wordt geboden, hebben een centrale plek gekregen bij de aula. Daar omheen zijn vier binnenpleinen gesitueerd: het talenplein, het kennisplein, het science-lab en het techno-lab. Naast de klaslokalen is er ook een open leercentrum, waar leerlingen zelfstandig aan de slag kunnen.