Middelburg

Veiling met dank aan Middelburgse middenstand

Middelburg

 

Op donderdag 28 juni had de Middelburgse vestiging van het Calvijn College haar laatste schooldag. Traditiegetrouw werd een evenementendag gehouden met een actie voor een goed doel. Het leverde ruim 1000 euro op voor een school in Hongarije.

 

Docent C.M. de Bel: “'s Morgens lieten de meiden nog weten ze hoopten op 100 euro winst bij de veiling. Als het resultaat dan 1011,- is, dan geeft ze dat een enorme voldoening.”

 

Plusgroep

De actie werd dit jaar georganiseerd door een groep ‘plus-leerlingen’ uit klas 1. Deze leerlingen doen extra activiteiten buitenom de reguliere lessen havo/vwo. In de voorbereiding hebben deze leerlingen een plan bedacht om geld in te zamelen voor een goed doel. Omdat de Middelburgse locatie verbouwd gaat worden, is er gekozen om ook een andere school financieel te helpen met het bouwen van hun school. Hierbij is gekozen voor een school in Hongarije, die hierbij geen financiële steun ontvangen van de regering.

 

Verkoop en veiling

De inzamelingsactie bestond uit twee delen: het veilen van producten die men eerst langs heel veel winkels in Middelburg en omgeving had verzameld. Het andere deel bestond uit de verkoop van bolussen en broodjes kroket en frikandel en de verkoop van drinken. Het was mooi om te zien dat het merendeel van de winkels producten ter beschikking stelde. En bij de veiling werd er door leerlingen, docenten en enkele ouders flink geboden. De parkeerplaats van de directeur werd verkocht aan een docent voor 45 euro. Hij mag er zijn auto een jaar lang parkeren. De school kan terugkijken op een plezierige, samenbindende dag met een mooie opbrengst.