Middelburg

Sportcoaches | Betrouwbare leiders

Middelburg

 

‘Jongens, schoenen uit! Wie wil fi tnessen loopt met mij mee, de anderen naar de gymzaal voor voetbal.’ Klas 2c heeft een tussenuur en het grootste deel heeft zin om eens flink te sporten. In no-time is iedereen bezig. Sportcoaches Renske en Jordy regelen de boel.

 

‘Let op! Met maximaal 3 spelers in het veld, hè!’ Snel gaat een aantal leerlingen naar de kant, nadat sportcoach Luuk – in de regen - nog even aangeeft wat de bedoeling is tijdens de pauzes op het Sportplein.

Twee momenten uit een dag van een sportcoach op locatie Middelburg.


Sportcoaches zijn leerlingen met een speciale verantwoordelijkheid. Ze regelen alles - van materiaal tot sportieve sfeer rondom sporten in pauzes en tussenuren. Na een succesvolle sollicitatie en toestemming van de mentor komt de leerling (bovenbouw) in het team van sportcoaches. Betrouwbaarheid en leiding durven nemen zijn basiseigenschappen die we verwachten. Uiteraard met ruimte om daar ook in te leren. In hun pauzes beheren de sportcoaches - volledig zelfstandig – het Sportplein. In tussenuren mogen ze regelmatig absent zijn in hun eigen les om met een klas te gaan sporten.

We hebben een sterk sportcoachteam dat dagelijks trouw en met positieve energie op zijn post staat. Weer of geen weer. Van de manier waarop ze dat doen leren we als personeel ook. Geweldig dat leerlingen verantwoordelijkheid willen en durven nemen voor hun school. Ze doen daarmee mooie ervaringen op én veraangenamen het leven op school voor leerlingen en personeel.