Middelburg

Prijzenregen tijdens landelijke finale Skills Talents

Middelburg, Krabbendijke Kerkpolder, Krabbendijke Appelstraat


Zes vakteams van het Calvijn College namen op donderdag 15 maart deel aan de landelijke finale van de vmbo-teamvakwedstrijden van Skills Talents in Zwolle. Het team Zeeland Sharks, waar ze deel van uitmaken, eindigde als 2e provincieteam. Ook diverse van onze vakteams ontvingen een prijs. Enorm motiverend!

 

Allemaal van harte gefeliciteerd met dit prachtige eindresultaat. De organisatie geeft aan: "Met vakwedstrijden kunnen vmbo-jongeren hun passie voor een beroep, hun talent en (ontluikend) vakmanschap ontdekken. (...) Vmbo’ers krijgen door hun deelname aan vakwedstrijden niet alleen een bijzondere leerervaring, maar groeien ook verder in persoonlijke ontwikkeling. Ze weten beter wat ze willen bereiken." Daarnaast maken de leerlingen binnen het provincieteam kennis met andere beroepen.

 

Prijzen en vakrichtingen

De Zeeuwse deelnemers deden mee in de volgende vakrichtingen en behaalden de volgende prijzen:


GOUD voor:

CSW Toorop Middelburg: Dienstverlening & Producten

Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder: Bouwen, Wonen & Interieur

Edudelta College: Groen – Bloemwerk

ZILVER voor:

Calvijn College Krabbendijke Appelstraat: Media, Vormgeving & ICT

Calvijn College Middelburg: Zorg & Welzijn

 

BRONS voor:

Calvijn College Middelburg: Groen – Tuinontwerp en aanleg

 

De deelnemers in de vakrichtingen Horeca, Bakkerij & Recreatie, Economie & Ondernemen (Calvijn College Middelburg) en Produceren, Installeren & Energie (Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder) behaalden helaas geen prijs, maar hebben veel ervaring op gedaan. 


Meer informatie