Middelburg

Nieuwe dienstregeling buslijnen vanaf 9 januari 2022

Schoolbreed

 

Dienstregeling buslijnen Zeeland vanaf 9 januari 2022

Met ingang van 9 januari 2022 D.V. rijdt Connexxion in de regio Zeeland volgens een nieuwe dienstregeling.

 

Ten eerste: alle aanpassingen zijn natuurlijk verwerkt in de reizigersapp van Connexxion en 9292. De meeste buslijnen blijven hetzelfde. In een paar gevallen is de dienstregeling aangepast om de bussen goed aan te laten sluiten bij de gewijzigde aankomst- en vertrektijden van de Intercity-treinen in Middelburg en Vlissingen, om in te spelen op (tijdelijke) situaties in de regio (bijvoorbeeld wegwerkzaamheden) of om beter aan te sluiten bij het aantal reizigers.

 

De lijnen die niet wijzigen of waarvan alleen de vertrektijden zijn gewijzigd, staan niet vermeld in onderstaand overzicht.


TIP: Check vóór je op reis gaat de reisplanner op deze website of gebruik de Connexxion of 9292 app op je telefoon. Dan heb je altijd de actuele reisinformatie inclusief eventuele tijdelijke wijzigingen.


Wijzigingen in dienstregeling in Zeeland per 9 januari 2022 (ten opzichte van de dienstregeling 2021)


Lijn 6 (Terneuzen-Zelzate)

In Zelzate wordt de route omgedraaid. Met de huidige route staat de bus richting Terneuzen regelmatig in de file voor de geopende brug van Zelzate. Door de route om te keren, hebben wij daar geen last meer van.


Lijn 20 (Hulst-Terneuzen)

Speciaal voor scholieren en studenten reed er een extra rit uit Hulst, vertrek 7.14 uur. Aangezien deze rit maar door weinig reizigers wordt gebruikt, terwijl de rit van 7.30 uur uit Hulst naar Axel helemaal vol is, komt de rit van 7.14 uur uit Hulst te vervallen en zal vanaf Axel een extra bus ingezet worden op de drukke rit van 7.30 uur. Ook de rit Terneuzen Ziekenhuis vertrek 6.38 uur, aankomst Hulst 7.13 uur komt te vervallen.


Lijn 23/623 (Borssele-Goes)

De ritten op beide lijnen worden iets anders verdeeld. Lijn 23 rijdt altijd Goes-’s Heerenhoek en op schooldagen via het Tolplein door naar Borssele, lijn 623 rijdt nog alleen tussen Borssele en ’s Heerenhoek maar rijdt niet via het Tolplein.

De rit van 6.54 uur uit Goes zal niet meer via het Tolplein rijden. De aansluitende rit om 7.32 uur, zal 4 minuten eerder uit Borssele vertrekken en sluit dan op het Tolplein aan op lijn 50 naar Middelburg.


Lijn 52/53/56/58/133 centrumroute in Middelburg

Als gevolg van de herinrichting van de Turfkaai in Middelburg, is het fysiek onmogelijk geworden deze route in beide richtingen met bussen te rijden. Daarom zal de route bij vertrek vanaf het busstation in Middelburg verlegd worden naar Het Groene Woud. Ter hoogte van de Koestraat komt een vervangende halte Het Groene Woud. Richting het station blijven de bussen wel via de Turfkaai rijden en stoppen bij de bestaande haltes Koestraat en Nieuwe Haven. Overstappen op de halte Koestraat blijft mogelijk, al moet er nu 100 m naar de nieuwe halte gelopen worden.


Lijn 52/53 (Middelburg-Domburg)

’s Morgens vroeg en aan het begin van de avond kenden de lijnen 52-53 wat afwijkende tijden, omdat er dan aansluiting op de spits Intercity-trein werd geboden. Met de komst van een Intercity die 1x per uur rijdt, zijn de tijden van de Intercity in Middelburg gewijzigd en bieden de buslijnen 52-53 geen aansluiting meer. Deze wijziging in de NS-dienstregeling, was aanleiding om de ritten van lijn 52-53 te wijzigen en zo weer op een trein aan te laten sluiten. ’s Morgens vertrekt lijn 52 naar Middelburg 10 minuten later (6.14 =>6.24), ’s avonds 13 minuten eerder naar Domburg (18.20+19.20 =>18.07+19.08). ’s Morgens vertrekt lijn 53 naar Domburg 12 minuten later (5.23 =>6.35), ’s avonds 15 minuten eerder naar Middelburg (18.50+19.50 =>18.35+19.36).


Lijn 56 (Middelburg-Vlissingen)

De eerste ritten ’s morgens op lijn 56 hadden afwijkende tijden, om zowel in Vlissingen als in Middelburg op de spits Intercity-trein aan te sluiten. De nieuwe Intercity rijdt op andere tijden. Reden om de eerste ritten in patroon met overdag te zetten, zodat deze zowel in Vlissingen als in Middelburg weer op de trein aansluiten. In Middelburg vertrekt de bus nu wat later, 5.36+6.04 =>5.45+6.09, het vertrek in Vlissingen wordt 6.09=>6.16.


Lijn 57-58 (Middelburg-Vlissingen)

M.i.v. 12 december rijdt er weer 1x per uur een Intercitytrein naar Zeeland, waardoor er nu 3 treinen per uur naar Zeeland rijden. In Vlissingen gaat Connexxion op de nieuwe trein aansluiten met lijn 58. Om dit mogelijk te maken, moeten de vertrektijden van lijn 58 die in Vlissingen eindigt en de vertrektijden van de lijn 58 (die verder rijdt als lijn 57), omgewisseld worden. Lijn 57 gaat nu een half uur eerder/later rijden. Hoewel er op zaterdag geen Intercity rijdt, houdt Connexxion op zaterdag dezelfde tijden aan als op ma-vr. Dat betekent dus dat lijn 57 op zaterdag ook een half uur eerder/later gaat rijden.


Lijn 65 (Middelburg station-Scalda)

I.v.m. de tijdelijke verhuizing van Scalda van het ZEP naar de Ravensteijnweg, zal lijn 65 voortaan ook op de halte Torenweg stoppen. Als gevolg van het herschikken van opleidingen, is het ’s morgens minder druk op lijn 65. Daarom is de aangeboden capaciteit hierop aangepast.


Lijn 134 (Zierikzee-Brouwershaven-Zierikzee)

Lijn 134 krijgt te maken met de aanleg van de Recreatieverdeelweg 3e fase en de omlegging van de N57 bij Serooskerke. Door de aanleg van de Recreatieverdeelweg, wordt de huidige doorgaande weg door Scharendijke (de Elkerzeeseweg) een 30 km weg. De route van lijn 134 wordt met deze aanpassingen fysiek langer, maar ook nog langzamer. Daarmee kan de huidige route, met aansluitingen in Zierikzee bij vertrek en aankomst niet in stand blijven. De enige mogelijkheid om de route in te korten, is door Ellemeet over te slaan. Het aantal reizigers uit Ellemeet is een stuk lager dan het aantal reizigers dat in Zierikzee overstapt. Om het minste aantal reizigers te benadelen, is ervoor gekozen om niet meer door Ellemeet te rijden en de aansluitingen in stand te houden. Reizigers uit Ellemeet moeten op eigen gelegenheid naar de halte Duin en Strand (lijn 134) of Noordwelle Kujierdamseweg (lijn 133). De haltes Ellemeet ‘t Witte Paardje, Dorp en Klaverweide komen voor lijn 134 te vervallen. Lijn 104 (Renesse-Spijkenisse) doet deze haltes nog wel aan.


Lijn 184-185 (Goes station-Goes ADRZ)

Lijn 185 zorgt al jaren 2x per uur voor de verbinding tussen het ADRZ ziekenhuis en het station in Goes. Dat blijft zo. Echter, de helft van de ritten gaat voortaan via het bedrijventerrein de Poel van en naar het station rijden. De route via de Poel krijgt lijnnummer 184. Lijn 184 en 185 rijden ieder 1x per uur, samen 2x per uur, net als nu. Bij het ADRZ gaat lijn 184 over in lijn 185 en omgekeerd. In Goes blijft de aansluiting op de trein, zowel bij vertrek als bij aankomst. De lijnen rijden alleen op ma-vr tussen 6.50 en 17.30 uur. Lijn 184 krijgt 4 nieuwe haltes: bij de Hudsonweg, de Scottweg, de Zeelandhallen en de Livingstoneweg. Lijn 395 (Zierikzee-Rotterdam) Na de laatste aanpassingen aan de Haringvlietbrug, zijn de vertragingen fors afgenomen. De rijtijden van lijn 395 zijn daarop aangepast. De vertrektijden uit Zierikzee zijn ongewijzigd maar de vertrektijden uit Rotterdam zijn wel gewijzigd.

 

Lijn 395 (Zierikzee-Rotterdam)

Na de laatste aanpassingen aan de Haringvlietbrug, zijn de vertragingen fors afgenomen. De rijtijden van lijn 395 zijn daarop aangepast. De vertrektijden uit Zierikzee zijn ongewijzigd maar de vertrektijden uit Rotterdam zijn wel gewijzigd.


Lijn 622 (Middelharnis-St. Maartendijk)

Lijn 622 zal voortaan van St. Annaland via St. Maartensdijk naar Poortvliet rijden. Daardoor ontstaat in St. Maartensdijk een aansluiting op lijn 107 naar Stavenisse.


Lijn 628 (Zierikzee-Goes) 

Het is ’s morgens minder druk op lijn 628 geworden, reden om de aangeboden capaciteit hierop aan te passen en minder ritten te bieden. Bij te weinig capaciteit zal voortaan een extra bus op lijn 132 ingezet worden. ’s Middags vervallen de ritten uit Goes, vertrek 16.14 en 17.18 uur. Op die tijdstippen wordt een 2e bus op lijn 132 ingezet.


Lijn 629 (Bruinisse-Goes) 

’s Morgens vervalt de eerste rit uit Bruinisse naar Goes, vertrek 6.56 uur. Reizigers kunnen met lijn 133 (vertrek 6.55 uur) tot Zierikzee Sas en daar overstappen op lijn 132. Op lijn 132 rijdt een extra bus. ’s Middags vervalt de speciale rit op woensdag vanaf het Calvijn college. In plaats daarvan wordt er op woensdag een extra rit vanaf de halte Tiendenschuur tot de halte Nieuwerkerk geboden. De overige reizigers kunnen met de bestaande rit op lijn 629, Goes NS-Bruinisse mee. Deze bus stopt ook op de halte Tiendenschuur.


Lijn 631 (Middelharnis-Zierikzee)

’s Morgens vervalt de rit om 8.03 uur uit Bruinisse. De rit van 8.02 uur zal voortaan met 2 bussen gereden worden. ’s Middags zijn de rijtijden van deze lijn te krap en daarom zijn deze rijtijden iets verlengd. De aankomst en vertrektijden kunnen daarom gewijzigd zijn. De twee middagritten Middelharnis-Oosterland komen te vervallen. Indien nodig, wordt de rit Middelharnis-Zierikzee met 2 bussen gereden.

 

Lijn 633 (Bruinisse-Zierikzee)

’s Morgens komt de rit Bruinisse-Zierikzee te vervallen. Scholieren voor de Pontes kunnen met lijn 133 reizen.


Lijn 638 (Goes station-Omnium)

Vanwege het beperkte aantal reizigers, zijn de ritten van 8.26 en 8.28 ’s ochtends vervallen. De rit van 8.23 uur blijft wel rijden en biedt voldoende ruimte voor alle reizigers.


Lijn 643 (Goes-St. Annaland)

In verband met de grote hoeveelheid reizigers rijden ’s middags op 2 tijdstippen twee bussen tussen Goes en Tholen. Dat blijft in principe zo, maar er wordt nog maar 1 rit in de dienstregeling opgenomen.


Lijn 645 (Krabbendijke-Goes)

In verband met de grote hoeveelheid reizigers rijden op woensdagmiddag om 13.57 en om 13.58 uur twee bussen. Dat blijft in principe zo, maar de rit van 13.57 uur is niet meer in de dienstregeling opgenomen.


Lijn 646 (Middelburg-Goes)

In verband met de grote hoeveelheid reizigers rijden ’s ochtends om 7.55 en om 7.56 uur twee bussen. Dat blijft in principe zo, maar de rit van 7.56 is niet meer in de dienstregeling opgenomen. Ook ’s middags rijden er om 14.21/14.22 en 16.02/16.03 uur twee bussen. Dat blijft in principe zo, maar de ritten van 14.21 en 16.02 uur zijn niet meer in de dienstregeling opgenomen.


Lijn 647 (Krabbendijke-Middelburg)

In verband met de grote hoeveelheid reizigers rijden op woensdagmiddag om 13.55 twee bussen tussen Krabbendijke en Middelburg. Dat blijft in principe zo, maar de 2e bus op woensdag is niet meer in de dienstregeling opgenomen.


Lijn 650 (Terneuzen-Middelburg)

De vertrektijd van lijn 650 is 30 minuten later, dus om 8.01 uur i.p.v. 7.31 uur. Om 7.31 uur rijdt nu alleen lijn 50 nog.


Lijn 660 (Terneuzen-Vlissingen)

’s Morgens rijden om 7.36 3 bussen vanaf Terneuzen. Hiervan blijven twee in de dienstregeling zichtbaar. De 3e bus rijdt alleen als dat nodig is vanwege het aantal reizigers. De rit van 8.02 uur uit Axel naar het busstation WST komt in verband met het geringe aantal reizigers, te vervallen. Het alternatief is lijn 20 om 7.48 of 8.22 uur.