Middelburg

Negen vakteams Calvijn College door naar landelijke finale Skills Talents

Middelburg, Krabbendijke Kerkpolder, Krabbendijke Appelstraat, Goes Stationspark

 

Op donderdag 8 december vonden in de Zeelandhallen te Goes, tijdens de Studie Experience, de regionale voorrondes plaats van Skills Talents. Dit zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo’ers in vakmanschap. In tal van vakrichtingen konden leerlingen laten zien wat ze in hun mars hebben. Negen vakteams van het Calvijn College mogen door naar de landelijke finale. De wedstrijden leveren een sterke bijdrage aan motivatie, zelfvertrouwen en vaardigheden.

 

Bekijk foto's


Aan deze Zeeuwse finale ging een schoolfinale vooraf. Donderdag gingen vakteams van verschillende Zeeuwse vo-scholen de uitdaging aan. Grote vraag was: welk team vertegenwoordigt DV in maart 2017 de provincie Zeeland tijdens het nationaal kampioenschap in de RAI Amsterdam? Er vonden 3 rondes plaats: 10.30 - 12.30 uur | 13.30 - 15.30 uur | 16.30-18.30 uur.

 

Diverse vmbo-scholen deden mee, het Calvijn College had een groot aantal inschrijvingen op diverse vakgebieden. Alle vakrichtingen waaraan het Calvijn College meedeed, werden door een vakteam van onze school gewonnen. Hiermee mogen vier van onze schoollocaties plaatsnemen in Zeeland Sharks het Zeeuwse finaleteam. De prijzen werden uitgereikt door gedeputeerde de heer J. de Bat en de heer A. Filippo, projectmanager Scalda.

 

Hoe werkt het?

Tijdens de wedstrijden werkten de leerlingen in teams van drie. Samenwerking is een belangrijk element. De opdrachten zijn ontwikkeld door docenten en sluiten daarom aan bij het lesprogramma. Tijdens de landelijke finale maken de leerlingen deel uit van het provincieteam Zeeland Sharks. Ook werken ze samen met deelnemers van de andere wedstrijden op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk. De kandidaten kunnen de beste worden in hun vakgebied maar ook als provincieteam. Hierdoor ontwikkelen leerlingen niet alleen talent op hun eigen vakgebied, maar maken zij ook kennis met andere beroepen.

 

Welke vakteams van het Calvijn College zijn door naar de finale?

Locatie Goes:

 • Vakrichting ICT: Mart-Jan den Haan, William de Koning, Jan Verwijs

 

Locatie Krabbendijke Appelstraat:

 • Vakrichting Economie: Mart de Leeuw, Mirthe de Heer, Marilyn Oostdijk
 • Vakrichting Organisatie en Promotie: Robert Walhout, Jean-Pierre Goud, Carmen Sinke

 

Locatie Krabbendijke Kerkpolder:

 • Vakrichting Elektrotechniek: Daniël Fokke, Lennard Flikweert, Rick Poppe
 • Vakrichting Zorg en Welzijn: Hanneke Beekman, Esther Corbijn, Matthea Mol

 

Locatie Middelburg:

 • Vakrichting Bouwen, Wonen & Interieur: Bernard Kruis, Johan Bosman, Adriaan Lievense
 • Vakrichting Horeca: Marjolein Maljaars, Rachel de Pagter, Noor van Es
 • Vakrichting Media en Vormgeving: Esther Kaars, Thirza Jacobse, Céline Walhout
 • Vakrichting Tuinaanleg: Lennard de Boer, Willem Poppe, Jasper Rottier
  (Geen provinciale wedstrijd, dus geplaatst voor de landelijke finale)

 

Complete uitslagen


Skills Talents

Skills Talents wordt georganiseerd om dit aankomende talent en vakmanschap te stimuleren, het beroepsonderwijs te promoten én leerlingen een bijzondere leerervaring te geven.

 

Zie ook: