Middelburg

Kennismakingsdag klas 1

Middelburg
Op een zonnige dag in september hebben de leerlingen uit klas 1 elkaar beter leren kennen door de samenwerkingsopdrachten die uitgevoerd werden vlakbij Kasteel Westhove en op het strand. Op de foto's kunt u zien hoe actief en betrokken de leerlingen bezig zijn geweest! Na intensief samenwerken met gebruik van je hoofd, handen en voeten smaakt een bakje friet extra lekker.


Van alle kanten uit Walcheren kwamen de leerlingen en begeleidende docenten naar de prachtige omgeving bij Kasteel Westhove. Daar werden we opgewacht door het team van Nature Trail. Zij verzorgden deze dag de activiteiten. De leerlingen gingen per klas aan de slag. Sommige leerlingen namen direct een leidende rol op zich, anderen keken eerst eens de kat uit de boom. Hoe ga je bijvoorbeeld van bamboestokjes en elastieken een kasteel of ander gebouw maken? Wat is een goede constructie en wie doet wat? Hierbij was goed te zien hoe creatief leerlingen kunnen zijn!
Ook op het strand konden de leerlingen met een rugby- en hockeyspel ervaren in hoeverre ze al aan elkaar gewaagd zijn. Bij al deze activiteiten hebben de leerlingen ervaren dat je elkaar nodig hebt om je doel te kunnen bereiken en iedereen daarin zijn/haar eigen talenten mag gebruiken.  


J.E. de Visser, onderwijsassistent

 

"Vrijdag 9 september gingen alle 1e klassen op introductie dag. Wij gingen naar kasteel Westhove in Oostkapelle. We hebben daar groepsopdrachten gedaan in het bos en op het strand. Het was erg leuk en gezellig en ook leerzaam. Om 12.15 uur kreeg iedereen friet met kroket . Het weer was geweldig! Kortom het was een leuke en gezellige dag!"

 

Mathilde de Nooijer en Maaike Minnaard, leerlingen uit klas 1D