Middelburg

Excursie naar Amsterdam

Middelburg

 

Twee leerlingen uit klas 2 doen verslag van een excursie naar Amsterdam.

 

's Ochtends moesten we vroeg in de aula zijn, en onze leraren verwachtten ons in hun lokaal. We gingen eerst de dag beginnen en daarna gingen we met de bus naar Amsterdam. Toen we daar aankwamen, ging klas 2D naar het Rembrandthuis en klas 2E naar het Scheepvaartmuseum. Klas 2D kreeg een rondleiding in het huis waar Rembrandt jaren heeft gewoond. Daarna gingen zij een schets maken van een tekening die ze bij het vak beeldende vorming gemaakt hadden.

In het Scheepvaartmuseum hebben we twee beroemde schilderijen gezien van situaties op zee. Ook allerlei voorbeelden van spullen die nodig waren voor een reis naar Indië. Maar het belangrijkste van het Scheepvaartmuseum was het grote schip dat je van alle kanten kan bekijken. Toen we bij het Scheepvaartmuseum klaar waren, gingen we met de bus naar het Rijksmuseum. We hebben op de Dam eerst wat gegeten en zijn daarna doorgegaan naar het Rijksmuseum.

In het Rijksmuseum moesten we eerst even wachten. Daarna werden we in groepjes verdeeld en rondgeleid. Ons groepje begon bij een kunstkamer. Daarna gingen we kijken naar hele mooie en dure wapens. Een ander groepje werd door een gids meegenomen naar diverse soorten schilderijen. Hij heeft ze leren kijken naar schilderijen. Daarna kwamen we bij de Nachtwacht aan, die was jammer genoeg in restauratie.