Middelburg

Bouwen en klimmen - excursie klas 2

Middelburg

 

Op 12 oktober om kwart voor acht vertrokken we vanuit Middelburg richting Delft. Toen we bij de TU Delft aankwamen stonden er al mensen op ons te wachten.

Een groep ging een robot programmeren, een andere groep een raket bouwen. Wij gingen een brug bouwen. Studenten vertelden ons (klas 2f) over de TU Delft en het studeren en gaven ons vervolgens uitleg over bruggenbouw. Vervolgens mochten we zelf aan de slag.

De brug moest een meter lang worden. Hiervoor kregen we 10 dunne latjes hout van een meter, touw van vijf meter lang en wat spijkers. We werden in vier groepjes gesplitst en daarna kregen we 20 minuten om de brug te bedenken en te tekenen. De bouwtekening moesten we laten controleren bij de twee studenten. Na vijftig minuten waren de meeste groepjes klaar met het bouwen van de brug. De sterkste brug kon zes kilo dragen.

Rond twaalf uur kwamen we aan bij het klimbos Fun Forest in Rotterdam. Na een uitgebreide instructie konden we van start. Tokkelen was het leukst, vonden veel leerlingen. Je moest eerst baan 1 of 2 doen, voordat je verder mocht met moeilijkere banen. Er deden ook twee leraren actief mee, die het toch wel eng vonden. Het was leuk dat ze wel gewoon meededen. De middag vloog om. We kijken terug op een hele leuke en leerzame dag!

Anne-Wil, Naomi, Sharon en Mirthe (klas 2f)