Middelburg

1e jaar op Calvijn | 'Het is hier gezellig!'

Krabbendijke Appelstraat

 

Ruben Mieras zit nog niet zo lang op het Calvijn aan de Appelstraat, maar voelt zich er als een vis in het water. Hij is bescheiden en welbespraakt. Niet gek voor een klassenvertegenwoordiger. 

De stap van de basisschool naar stream 1 op het Calvijn was voor Ruben een logische. Hij ging samen met een oud-klasgenoot. Samen fietsen ze iedere dag naar Krabbendijke.

Fijn als een leraar niet altijd strak lesgeeft

Hoe is de sfeer?

“Gezellig! We hebben nooit ruzies of zo. In onze klas zitten overigens twee keer zoveel meisjes als jongens. Ik ben graag samen met twee anderen in de mediatheek. We gaan dan stripboeken lezen, boeken halen of achter de computer aan de slag.”


Wat zijn verschillen met de basisschool?

“Het is een stuk groter. Op de basisschool ken je echt iedereen, dat is hier niet het geval. Je hebt steeds een andere leraar en ook een mentor. Daar kun je naar toegaan als iets niet lekker loopt, in de sfeer of met je cijfers bijvoorbeeld. Ook krijg je meer huiswerk, maar het is goed te doen.”


Hoe wordt er lesgegeven?

“Er zijn veel leuke leraren. Ze zijn aardig. Ik vind het belangrijk dat de leraar snel en goed doorheeft waarom je iets niet snapt. De uitleg vind ik over het algemeen wel goed. Het scheelt per leraar hoeveel persoonlijke aandacht je krijgt. Mijn favoriete vakken zijn tekenen en aardrijkskunde. Als je een hele leuke leraar hebt, dan heb je er ook meer zin in. Fijn als een leraar grapjes maakt, ook eens een filmpje laat zien en niet altijd strak lesgeeft.”


Krijg je ook wel eens extra uitdaging aangeboden?

“We hebben pas een CBO-test gehad. Naar aanleiding van die resultaten gaan we kijken of ik extra pluswerk mag gaan doen. Ik vind het ook leuk om klassenvertegenwoordiger te zijn.”