Krabbendijke Kerkpolder

Sfeer proeven bij het winkeltje

Tholen


Even sfeer proeven in de aula van locatie Tholen. Het is druk aan de balie van het winkeltje. Vandaag heeft Potter’s Kaeswienkeltje frikandellen- en saucijzenbroodjes afgeleverd.

 

We spreken een groepje jongens uit klas 4: Reinier Swijnenburg, Geert van Eenennaam, Hermen Akershoek en Joël Kosten. Ze hebben het goed hier, dat zie je aan hun gezichten. “Het is inderdaad gezellig. Je kent leraren en leerlingen goed en maakt makkelijk contact. Het is een kleine school, je kent ze van de regio. In pauzes kletsen we hier met elkaar. Een plus dat er broodjes aangeboden worden. Ook leuk dat er warme chocolademelk is.” De jongens gaan richting examen en dan naar de Zeevaartschool, het Markiezaat of het Radius College. Ze staan er goed voor. “Je krijgt hulp wanneer dat nodig is. Als je onder een bepaald cijfer komt bij Engels, Nederlands of wiskunde, krijg je bijles. En natuurlijk kun je altijd zelf om extra uitleg vragen.”


Broodjes gezond

Conciërge E.P. van Beelen is blij met zijn winkel: “De winkel is een halfjaar geleden vernieuwd en daarmee veel ruimer en overzichtelijker geworden. Leerlingen voelen zich prettiger en het aanbod is verbreed. Vanuit de keuken van verzorging en d&p bieden we ook op bestelling broodjes gezond en verse soep aan. Voor Stichting Bethléhem verkopen we koffie en warme chocolademelk.”

 

Signalen

Naast ’t Kaeswienkeltje levert ’t Stoepje mergpijpen en boterkoeken. Van Beelen kent zijn pappenheimers. “Als we dit zelf niet aanbieden gaan ze wel naar de supermarkt.” Hij geniet van het werk in de pauzes. “Je hebt de leerlingen bij je en je ziet tegelijk ontzettend veel. Is er een leerling die alleen staat? Ik probeer signalen op te vangen en daar iets mee te doen.” “Ja, veel leerlingen ken ik wel bij naam. Het is mooi om er voor ze te zijn.”