Krabbendijke Kerkpolder

Scratch Messiah: opnieuw een onvergetelijke ervaring

Goes Klein Frankrijk


Op vrijdag 14 februari namen 140 leerlingen en 45 oud-leerlingen van locatie Goes Klein Frankrijk deel aan de Scratch Messiah in de Pieterskerk te Leiden. Het Calvijn College was voor de negende keer van de partij.

 

Het project biedt leerlingen van klas 3 tot en met 6 allerlei uitdagingen. Ze maken kennis met klassiek repertoire, verwerven muzikale vaardigheden en werken samen aan een groot project. Het is ook een oefening in doorzettingsvermogen. Voorafgaand worden de koraalstukken van dit oratorium van Georg Friedrich Händel herhaaldelijk geoefend op school en op de scratch-dag samen met andere scholen. Hoogtepunt is vervolgens het avondconcert.

Scratch Muziekdagen Leiden

Scratch Muziekdagen Leiden is een evenement van formaat. Een succesformule waarvoor amateurmusici uit heel Nederland jaar op jaar terugkomen, vertelt de website van de Pieterskerk. 'Scratch' is afgeleid van: to start from scratch - beginnen vanuit het niets. De Scratch Muziekdagen Leiden zijn het grootste meerdaagse scratch-evenement van Europa.

Reacties 

  • Marien: “Het is ontzettend mooi en gaaf om samen met 900 medeleerlingen een bekend klassiek stuk te zingen. Naast het zingen heb je ook nog geweldig veel lol met je vrienden.”
  • Naomi: “De woensdagmiddagpauzes zijn mijn favoriete pauzes tijdens dit project! Het is altijd gezellig en mooi om met zo’n enthousiaste, gemotiveerde groep leerlingen en docenten de Messiah in te studeren! De dag in Leiden is altijd genieten en een prachtige afsluiting van het project!"
  • Liselotte: “De Messiah is echt prachtig om aan mee te doen! De tekst die recht uit de Bijbel komt, in combinatie met alle gezelligheid die erbij komt kijken, maakt dit echt tot een geweldig project!”


Meer info: