Krabbendijke Kerkpolder

Op naar een nieuw schoolgebouw!

Middelburg


Het schoolgebouw van het Calvijn College aan de Kruitmolenlaan in Middelburg is inmiddels met de grond gelijk gemaakt, enkele delen daargelaten. Tijd voor een de opbouw van iets veelbelovends. Een bijna energieneutraal gebouw (BENG) dat qua inrichting naadloos aansluit bij de onderwijsvisie van de school.


Zo zullen er verschillende ruimten gerealiseerd worden waar leerlingen praktisch aan de slag kunnen. Onder meer:

  • een science-lab. Dat is een grote ruimte tussen het lokaal voor natuur- en scheikunde en het biologielokaal. In deze ruimte kunnen proeven gedaan worden en science-opdrachten worden uitgevoerd.
  • een techno-lab. Daar zijn onder andere machines te vinden als een 3D-printer en een lasersnijder. Hier kunnen groepjes leerlingen werken, bijvoorbeeld met robotica.
  • een open leercentrum (olc)


Voortgang bouwproces

Het heiwerk zit er inmiddels op en D.V. aanstaande maandag zal begonnen worden met het leggen van een fundament. Inmiddels gebruiken we de gymzalen aan de Kruitmolenlaan weer voor het vak lichamelijke oefening. Het is nog wel wat behelpen: de fitnessruimte wordt uitgebreid en is dus niet bruikbaar. De afwerking in de gymzalen, kleedkamers en doucheruimtes wordt in een later stadium weer opgepakt. We volgen het bouwproces uiteraard met veel belangstelling. Als alles volgens planning verloopt zal er in de kerstvakantie al heel wat te zien zijn van het nieuwe gebouw. Met ingang van volgend schooljaar zal het in gebruik genomen worden.