Krabbendijke Kerkpolder

Goede zaken op Marktdag Middelburg

Krabbendijke Kerkpolder, Middelburg

 

Op vrijdag 17 maart organiseerde Jong Ondernemen de jaarlijkse Marktdag in Middelburg. Tientallen miniondernemingen presenteerden hun waren. Het ging om 12 junior companies (vo) en 32 student companies (mbo en hbo). Het Calvijn College behaalde de eerste drie prijzen in de categorie vo.

 

Op nummer 1 eindigde Watertwist (locatie Middelburg). Deze onderneming verkoopt waterflessen met een ingebouwde citruspers. Meer info: website, Facebook.

Gezond

Team SweetCup (nummer 2, locatie Krabbendijke Kerkpolder) verkocht een yoghurtbeker, omdat uit onderzoek is gebleken dat veel mensen 's morgens niet of nauwelijks ontbijten. Vaak uit tijdgebrek. Zo'n yoghurtbeker met apart vakje aan de bovenzijde vul je in een handomdraai met bijvoorbeeld yoghurt en muesli/cruesli en eet je onderweg op. Toch een gezond ontbijt achter de kiezen!

 

Veilig

Team Light4Safety (nummer 3, locatie Krabbendijke Kerkpolder) gaat ook voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Met verlichtingsproducten willen ze het verkeer veiliger maken en verkeersslachtoffers voorkomen. Bijvoorbeeld fietsverlichting en armbanden met verlichting erin voor fietsers, sporters, mensen die de hond in het donker uitlaten enz. Om niet afhankelijk te zijn van deze producten nu de dagen weer langer worden en verlichting minder vaak nodig is, hebben ze ook fluorescerende veiligheidshesjes opgenomen in hun assortiment. Meer info: Facebook.

 

Winst

Begeleidend docent A. van der Jagt: “Het was een prachtige, zonnige maar winderige dag op de Markt in Middelburg. Het enthousiasme bij deze jonge ondernemers viel heel erg op. Bij docenten, maar zeker ook bij de jury! Het aanspreken van het publiek, publiek overtuigen van de voordelen van het product en de kick die het geeft om goede zaken te doen. Mooi om te zien! Ondernemersvaardigheden bij leerlingen zien toenemen tussen start van dit project in september en nu: dat is winst.”