Krabbendijke Kerkpolder

Een leerweg die bij je past, brengt je het verst

Krabbendijke Kerkpolder


Tegenwoordig is er veel aandacht voor excelleren. Het onderwijs moet leerlingen uitdagen en zorgen dat ze het maximale uit zichzelf halen. Hoe doen we dat op onze school?

 

Belangrijk is dat leerlingen een opleiding kiezen die bij hen past. Op de locatie Kerkpolder richten we ons op leerlingen die zich aangesproken voelen door beroepsgericht onderwijs. Leerlingen die enthousiast worden als ze wat minder theorie en veel praktijk krijgen, in een fijne sfeer en een goede relatie met de docenten.

 

Trots

Vervolgens moet het onderwijs van hoog niveau zijn en ruimte bieden voor verschillen. Onze vaksecties werken voortdurend aan de kwaliteit van de vakinhouden. Ons team heeft oog voor de talenten van leerlingen. Heeft iemand wat meer ondersteuning nodig, dan is die beschikbaar. Kan hij meer aan dan gemiddeld, dan wordt hij daartoe uitgedaagd. Voor verschillende theoretische vakken kunnen leerlingen nu al de tl-variant kiezen. Dat betekent dat ze les krijgen op dat niveau en hier ook examen in kunnen doen. Ook tijdens bijvoorbeeld de vakwedstrijden kunnen leerlingen laten zien wat ze waard zijn. Ze moeten hun kennis en vaardigheden gebruiken, maar ook samenwerken, communiceren en onder druk presteren. We zijn er trots op dat onze leerlingen belangrijke prijzen in de wacht slepen.

 

Niveau 4

We stemmen veel af met het mbo. Op dit moment werken we bijvoorbeeld aan routes vmbo -> mbo niveau 2, waarin leerlingen al in Kerkpolder enkele mbo-modules kunnen doen. Met die voorsprong kunnen ze hun mbo-opleiding versnellen of verdiepen. We hopen dat dan meer leerlingen verder leren op niveau 3 en 4. Een deel van onze kb-leerlingen stroomt direct uit naar mbo niveau 4 en haalt daar goede resultaten. We hebben nieuwe leerlijnen ontwikkeld in het kader van het kern- en keuzeprogramma, die specifiek gemaakt zijn om leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op mbo niveau 4. Sommigen gaan daarna nog naar het hbo. Ook het bedrijfsleven heeft veel belangstelling voor onze (oud-)leerlingen. Op de werkvloer zijn het echte vaklui met een goede moraal. Ook als ze zich verder ontwikkelen blijft hun praktijkkennis een pré. Leerlingen die enthousiast worden in een praktische route, kunnen het ver brengen.

 

D.A. Janssen
locatiedirecteur