Krabbendijke Kerkpolder

Canjers door naar landelijke finale Vakkanjers

Krabbendijke Kerkpolder


Het team Canjers van Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder (afdeling produceren, installeren & energie) heeft afgelopen dinsdag een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de regiofinale in Rotterdam. De vier leerlingen presenteerden hun ideeën voor een monument van nu, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

 

Het gaat om een LightCube met 520 ledjes, die een boodschap laat zien in relatie tot het thema 'Vrijheid in beweging'. Drie pijlers van vrijheid -geloof, hoop en liefde - in de vorm van een kruis, een anker en een hart. Docent A.M. de Kam spreekt van een "prachtproduct". De jury kijkt naast techniek ook naar de mate waarin de boodschap uit de verf komt en naar de kwaliteit van de presentatie. De jongens mogen door naar de landelijke finale op D.V. donderdag 13 juni. Succes!

 

Vakkanjers

Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge ‘Vrijheid in beweging’ daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. Een moNUment dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact.

 

Meer informatie: