Krabbendijke Appelstraat

Wekelijks een dag praktijkleren

Krabbendijke Appelstraat


Sinds begin van het schooljaar 2018-2019 is er op het praktijkonderwijs, locatie Krabbendijke Appelstraat, een vernieuwing doorgevoerd in het lesprogramma. De leerlingen van de derde klas krijgen elke week een dag praktijkleren. Een les praktijk in een nieuwe vorm.


Het lijkt vrij logisch dat leerlingen op het praktijkonderwijs veel praktijkles krijgen. Toch moesten we ervoor waken dat het niet te theoretisch ging worden. Een nieuwe opzet bracht daar een positieve ontwikkeling in. De leerlingen krijgen op woensdag in kleine groepjes de hele dag praktijkles. Dit gaat over koken, techniek, groen, economie en dienstverlening & zorg.

Werknemersvaardigheden onder begeleiding aanleren is een van de grootste doelen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van externe werkplaatsen. Speerpunten zijn verder leerlingen meer verantwoordelijkheid te geven en beter inzicht te geven in hun leerprestaties. De eerste reacties zijn erg positief. Leerling: “Nu werken we voor iemand anders. Dat is tenminste echt!”