Krabbendijke Appelstraat

Thuis op het Calvijn

Krabbendijke Appelstraat


De overstap van groep 8 naar het voortgezet onderwijs is best een grote. Hoe ervaren leerlingen die? We knopen een gesprek aan met Arine den Hertog uit Kruiningen. Zij zit in klas 1 van locatie Krabbendijke Appelstraat.

 

Vorig jaar zat Arine in groep 8 van de Comrieschool in Kruiningen. Een teamleider kwam voorafgaand aan de open dag samen met twee leerlingen in groep 8 iets vertellen over de school. Arine: “Ik had wel zin in de stap naar het Calvijn College. Er gingen ook oud-klasgenoten mee, dat is fijn.” Inmiddels zit Arine alweer bijna een halfjaar in klas 1. Welke verschillen ervaart ze tussen toen en nu? “Je moet telkens naar een ander lokaal en je hebt meerdere leraren. De school hier is ook veel groter. En je werkt voor rooster en cijfers met Magister.”

 

Het is hier gezellig

 

Je hebt dus geen vaste leerkracht meer, maar wel een mentor. Arine: “Daar kun je naar toe als je het moeilijk hebt. De mentor is er eigenlijk altijd voor je. Je hebt ook af en toe een mentorles of -gesprek. In mentorlessen deden we bijvoorbeeld kennismakingsspelletjes, leerden we met Magister werken en denken we erover na wat je wilt worden.”

Arine geniet van de sfeer op school. “Het is hier gezellig. Als we pauze hebben, dan zitten we graag in de aula of op het plein. Mijn klas is minder groot dan op de basisschool: twintig in plaats van drieëndertig. We werken nu meer door elkaar met jongens en meisjes, dat vind ik fijn. Mijn favoriete vakken? Dat zijn techniek, tekenen en gym. Dan ben je lekker bezig.”

“Ja, ik voel me hier thuis. Er zijn hier duidelijke regels, maar het is ook gezellig. Waar ik het meest blij van word? Als ik iedereen weer zie en we met elkaar kletsen in de aula.”