Krabbendijke Appelstraat

Stage in het praktijkonderwijs

Krabbendijke Appelstraat

 

Stage is onlosmakelijk verbonden aan het praktijkonderwijs. Onze leerlingen leren door te doen! In de vijfjarige schoolloopbaan verschuift het accent steeds meer naar de praktijk.

 

Beginnen leerlingen in het eerste leerjaar met een interne snuffelstage van een dagdeel bij de conciërge of in de mediatheek; in het vijfde leerjaar lopen ze minstens drie dagen per week stage bij een erkend leerbedrijf. Op school geven we veel aandacht aan de verschillende werknemersvaardigheden en bij zeer diverse stageorganisaties worden arbeidsvaardigheden aangeleerd.

Leerlingen worden op hun stageplaats regelmatig bezocht door de stagebegeleiders. Leerdoelen worden geëvalueerd
en eventueel worden er nieuwe geformuleerd. Het individueel ontwikkelingsplan (IOP) wordt ook met ouders/verzorgers besproken.
In het vijfde leerjaar zoeken de stagebegeleiders samen met ouders/verzorgers, de leerling en eventuele andere instanties naar werk. De mogelijkheden hiervoor worden gezamenlijk verkend tijdens evaluatiegesprekken. Diploma’s en certificaten als kinderverzorging, VCA, heftruck, minigraver of trekkerrijbewijs bieden extra perspectief. 

Het is fijn om te merken dat in Zeeland menig bedrijf graag stagiairs van het Calvijn College ontvangt. Belangrijk om zo gezamenlijk rondom onze kwetsbare leerlingen te staan en ze te begeleiden naar een baan in de maatschappij. Het is tot verwondering dat bijna al onze leerlingen de school verlaten met een arbeidscontract.