Goes Noordhoeklaan

Twee jaar contact in de wijk

Goes Noordhoeklaan


Sinds augustus 2014 hebben de leerlingen het gebouw aan de Noordhoeklaan betrokken. Een schoolgebouw midden in de wijk, dat waren we niet gewend. Aan de rand van de stad, zoals de locatie Klein Frankrijk, is toch wat anders.


De eerste maanden kwamen er regelmatig telefoontjes van klagende buurtbewoners binnen. Als school vonden we dit vervelend. De leerlingen moeten als de schooldag voorbij is, toch door de wijk naar huis. We proberen de wijk daarom bij onze school te betrekken. Zo hebben we mensen uit de buurt uitgenodigd om onze open dag op 30 oktober 2014 te bezoeken. Vorig jaar zijn we zelf de buurt ingegaan en zijn er bloembollen verkocht.
 
In juni zijn we betrokken geweest met de onthulling van het kunstwerk ‘de schapen’ in de Noordhoeklaan, een verrijking voor de buurt. In een wijk waar de straten allemaal weiden en meten (sloten) zijn, daar moeten toch ook schapen zijn. Voor de wijkbewoners en genodigden stond er een hapje en een drankje klaar in onze school. Verschillende klassen hebben onder leiding van de heer T.L. Opbroek (docent verzorging) hapjes gemaakt en dit samen met een drankje geserveerd aan de gasten. We waren berekend op 70 gasten. Wat was het een verrassing om zeker 140 mensen te mogen verwelkomen! We kunnen terugzien op een mooie middag met veel belangstelling en waardering.

Na twee jaar is het fijn om te zien dat er ook een wisselwerking is vanuit de wijk. Onlangs was er op zaterdag een garageverkoop in de wijk. Na afloop waren er nog koeken en cakejes over. De wijkbewoners wilden ze niet terugbrengen naar de winkel. De overgebleven koeken en cakejes zijn afgeleverd bij ons op school. Nou, daar weten de leerlingen wel raad mee. Zo zie je dat het wel even tijd kost om een plaatsje te krijgen in de buurt, maar het klagen neemt steeds verder af en de waardering neemt steeds meer toe. We hopen dat dit laatste ook het geval is bij de ouders van de leerlingen van de Noordhoeklaan.

J. van Liere
teamleider Noordhoeklaan