Goes Noordhoeklaan

Skills Talents - vmbo-3

Goes Stationspark


Calvijn College Goes Stationspark deed dit jaar weer mee met Skills Talents, binnen het beroepsgerichte vak dienstverlening & producten. Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Tijdens de wedstrijd werken de deelnemers in teams van drie. Samenwerking is een belangrijk element.

 

Op woensdag 20 december vond op school de voorronde plaats. De jury bestond uit docenten en oud-leerlingen (die enkele jaren geleden zelf meededen in de finale van Skill Talents). Het winnende team (Joost Geluk, Marcus Storm en Ruben Storm) ging door naar de Provinciale ronde. Deze werd gehouden op donderdag 18 januari in Scalda Middelburg. In een twee uur durende wedstrijd werd hard gewerkt, de deelnemers schreven hierover:

 

‘De opdrachten die wie we kregen, waren het maken van een menukaart, daarbij een ezeltje en een uitnodiging. Wij vonden dit leuk om te doen. Het moeilijkste was het ezeltje maken. Dit was eerst wel ingewikkeld, maar later lukte het gelukkig wel. De menukaart en de uitnodiging waren best leuk om te doen, het was niet super ingewikkeld. Het leukste aan deze opdrachten was onze samenwerking, want onze samenwerking was uitstekend! Het was ook leuk om een mooie lay-out van de menukaart en de uitnodiging te maken.’

 

De deelnemende leerlingen worden niet alleen beoordeeld op het eindproduct, maar ook op de wijze waarop ze het eindproduct neerzetten en de manier waarop daarbij wordt samengewerkt.

 

Het team Stationspark kwam in de top 3. We zijn trots op deze jongens!

 

S. Maljaars en G.W. de Nooijer – Janse

docenten dvpr