Goes Klein Frankrijk

Vwo-5-leerlingen presenteren resultaten eigen archiefonderzoek

Goes Klein Frankrijk

 

Met een goed niveau van alle werkstukken en presentaties was ook de zevende editie van de Academische Zitting een succes. De bijeenkomst, die op 12 april plaatsvond in de Raadszaal, vormde de afsluiting van het jaarlijkse educatieproject van het Calvijn College en Gemeentearchief.

 

Twee vwo-5-klassen werkten vanaf eind januari in de studiezaal van het Gemeentearchief in groepjes aan opdrachten waarbij zij originele documenten onderzochten. Lees verder in het verslag van het Gemeentearchief

 

Zevende keer

Sinds de succesvolle pilot in 2012 is dit project nu voor de zevende maal uitgevoerd. Doel is de leerlingen primaire bronnen te laten onderzoeken als voorbereiding op wetenschappelijk onderwijs. Het Gemeentearchief heeft voor de leerlingen opdrachten samengesteld met documenten en literatuur uit de collectie van het Gemeentearchief over thema’s die aansluiten bij de lesstof: Koude Oorlog, Dekolonisatie 1946-1949, Tweede Wereldoorlog, Eerste Wereldoorlog, Industriële Revolutie en de Sociale Kwestie. De leerlingen kiezen na een introductieles een van de opdrachten en werken daar vervolgens in de studiezaal van het Gemeentearchief in kleine groepjes aan. Uiteraard speelt ook informatie op internet een rol in de opdrachten.