Goes Klein Frankrijk

Verrassend resultaat met robot

Goes Klein Frankrijk

 

Vorige week deden dertig leerlingen* mee aan een Surprise Challenge van de World Robot Olympiad (WRO). Vijftien van hen plaatsten zich voor de landelijke finale. Het team KICK eindigde op nummer 1 in de Junior Category. Zij mogen op 19 en 20 november D.V. meedoen aan de internationale robotwedstrijd.

De teams dienden aan het eind van de week een filmpje van een robot-run in te sturen. Het thema van de challenge was ‘Ruim nou eens je kamer op…’. Een LEGO-robot moest zo geprogrammeerd worden dat hij blikjes op de tafel kon plaatsen. Daarnaast moest hij vanaf een bepaalde afstand proppen papier in een doos kunnen gooien.


Enthousiast

Josely Kriekaard, Toine Twigt en Julia Walhout (alle drie uit vwo-2) deden mee in het kader van een plusproject. Drie enthousiaste leerlingen, die vaker – met succes – een wedstrijdteam met elkaar vormden. Toine: “Het was vooral veel begrijpend lezen en het proces goed uitvoeren. Veel teams focusten zich op de hoofdopdracht, wij hadden veel punten voor randzaken.” Julia: “Het gaat echt om perfectie.” Josely: “En we vulden elkaar goed aan”.

Uitdagend

Docent A. Van Rijs: “Het was een leerzame en leuke opdracht. Door corona was er weinig. Leuk dat leerlingen dan nog deel kunnen nemen aan zo’n verrassingswedstrijd. Extra uitdagend als je niet van tevoren weet wat de opdracht is. Het leverde ze een mooie leerervaring op in plannen, analyseren en probleemoplossend vermogen.”

Lees meer over de doelstellingen van WRO

* Uit groep 7-8 (reformatorische basisscholen in Zeeland) en klas 1-3 (stream 1)