Goes Klein Frankrijk

Terugblik op een klasse dag!

Goes Klein Frankrijk

 

Al aan het begin van de klassendag voor het 1e leerjaar was het de vraag: ‘Gaan we naar Tjoba, of niet?!’ Dit had alles te maken met de weersomstandigheden, die nú regenachtig waren, maar het zou - volgens de voorspellingen - droog worden. Daarom werd al gauw duidelijk dat we naar Tjoba zouden vertrekken.

Aangekomen bij Tjoba, sportveld in ’s-Heer Hendrikskinderen, bleek dat de regen écht niet minder zou worden en werd er besloten om tóch in de gymzaal de sportiviteit te houden, zodat we allemaal weer terug moesten. In de gymzaal werd er snel een geweldig programma in elkaar gezet door de gymdocenten, waarbij de eerste klassen zich aan elkaar konden meten. Het spannendste was wel de laatste activiteit: touwtrekken. Klas go1g bleek de onbetwiste winnaar te zijn, met meneer Niewenhuijse als trotse mentor!

In de middag werden er drie soorten workshops gehouden: een Bijbelstudie met de mentor, een workshop over pesten en de vertrouwenspersoon, en een workshop over social media (en groepsdruk). Gods Woord staat centraal op school en ook in de mentorlessen wordt daar aandacht aan besteed. ‘Pesten, dat doe je toch niet?!’ is een belangrijk thema in de klas. En ook wat groepsdruk met je doet.

Met veel informatie en indrukken gingen we aan het einde van deze mooie dag weer naar huis. Dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft!