Goes Klein Frankrijk

Stream 1 - Meerbegaafde leerlingen bieden wat ze nodig hebben

Middelburg


Als u betrokken bent bij de locatie Middelburg, kent u wellicht de verhalen over plusprojecten in stream 1. Sommige leerlingen doen bijvoorbeeld mee aan de First Lego League. Vanaf dit schooljaar investeren we als locatie stevig in leerlingen die meer aankunnen dan het gewone stream 1-programma.


Een achtkoppig docententeam heeft onder leiding van de Stichting Leren Motiveren kennis en ervaring opgedaan wat betreft het opsporen en begeleiden van meerbegaafde leerlingen. Inmiddels hebben we deze leerlingen in beeld. Sommigen zijn zeer gemotiveerd voor school en hun schoolprestaties zijn uitstekend. Maar soms zien we demotivatie en onderpresteren.

 

Momenteel voeren we met alle geselecteerde leerlingen gesprekken, met als belangrijkste doel hun motivaties en kwaliteiten op te sporen én aan te spreken. De uitkomst van de gesprekken kan zijn dat ze meteen gaan deelnemen aan plusprojecten. Maar het kan ook betekenen dat we eerst een traject ingaan van werken aan motivatie en resultaatverbetering. Het is ons doel om alle meerbegaafde leerlingen hierin te bieden wat zij nodig hebben.


J.H. Guiljam
teamleider