Goes Klein Frankrijk

Scholieren Kerkpolder scoren met pakketje tegen babbeltrucs

Krabbendijke Kerkpolder


Vijf leerlingen van het locatie Krabbendijke Kerkpolder zijn dinsdag derde geworden in de competitie Junior Company van het Jaar 2020 in de categorie vmbo. De scholieren bereikten deze plek met hun bedrijf Stoplichters. Junior Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste bedrijfjes van middelbare scholieren. 

 

De naam Stoplichters is een combinatie van ‘Stop’ en ‘oplichters’. De slogan luidt: Wij laten ze niet binnen, wat ze ook verzinnen!

Product

‘Wij van Stoplichters proberen een probleem op te lossen. Dat probleem is dat ouderen opgelicht worden. En dat willen wij zoveel mogelijk voorkomen. Daarom hebben wij een pakketje samengesteld met daarin een deursticker, deurketting en een stappenplan om erachter te komen of het om een babbeltruc gaat. Het pakketje kost maar drie euro! Dus waar wacht je op.’

 

Het team is al in gesprek met de politie voor een eventuele samenwerking. Tijdens de finale, die door het coronavirus online plaatsvond, namen de leerlingen uit Krabbendijke het op tegen vijf andere vmbo-teams. Ze werden door een jury beoordeeld op hun gemaakte casus over marketing, videopitch en online juryinterview. Vervolgens werden de winnaars bekendgemaakt voor de derde, tweede, en eerste plaats in de wedstrijd voor de titel ‘Junior Company van het Jaar 2020’ voor het vmbo. Het team Stoplichters kwam dus uit op een derde plek. Twee leerlingen waren erbij tijdens de les en de andere leerlingen volgden het thuis via Zoom. Een spannende ontknoping met een mooie uitslag!

Programma Junior Company 

Het afgelopen schooljaar deden bijna 3.000 vmbo-, havo- en vwo-leerlingen mee aan het ondernemersprogramma Junior Company van stichting Jong Ondernemen. Tijdens dit programma richten leerlingen in teamverband een eigen bedrijf op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Een onderdeel van dit programma is de strijd om de titel Junior Company van het Jaar. Dit jaar schreven zich meer dan zeventig teams in voor de competitie. Na een aantal online voorrondes werden er twaalf companies, zes in de categorie vmbo en zes in de categorie havo/vwo, geselecteerd die mee mochten doen aan de online finale op 16 juni. 

Anton, Deborah, Femke, Gerco en Joan, gefeliciteerd!