Goes Klein Frankrijk

Profielwerkstuk informatica bekroond met prijzen

Goes Klein Frankrijk

 

Op woensdag 21 april vond de prijsuitreiking van de 3i Award 2021 plaats door Instruct. De prijs voor het beste profielwerkstuk informatica. De uitreiking werd live uitgezonden en de leerlingen waren online aanwezig om te reageren. Twee prijzen gingen naar het Calvijn College.

Een team van drie vwo-6-leerlingen won de 2e prijs vwo voor hun PWS Timeterm. Volgens Instruct een product dat perspectief heeft op veel middelbare scholen in Nederland. Ze wonnen naast de 2e prijs ook de Publieksprijs vwo.


Product

Het Calvijn College heeft gekozen voor smartphonevrij. Door het beleid ‘Thuis of in de kluis’ kunnen leerlingen hun rooster niet meer checken op hun mobiel. De jongens bedachten daarvoor een handige oplossing. Ze maakten een apparaat - op te hangen in school, compleet met touchscreen – met als doel dat leerlingen makkelijk hun meest actuele rooster kunnen zien en keuzes voor z-uren (keuzewerktijd) kunnen aanpassen. Er kan ingelogd worden met de leerlingpas. Het Calvijn College toonde interesse, maar neemt het product (vooralsnog) niet in gebruik.

 

Leerervaring

Er is veel samenwerking en overleg nodig om alle eisen op te stellen en aan de hand daarvan een ontwerp te maken, vertellen de jongens. “Tijdens dat proces is het essentieel om goed na te denken over belangrijke onderwerpen, zoals de manier waarop de veiligheid van het systeem wordt gewaarborgd. Vervolgens moet het ontwerp worden omgezet in een product.” Het leverde natuurlijk ook veel technische leerervaring op.

Kees Blok, Rutger Broekhoff en Robert van der Maas, gefeliciteerd!