Goes Klein Frankrijk

Plusprojecten - De keuze is reuze!

Goes Klein Frankrijk


Wat zijn plusprojecten?

Ook dit jaar zijn er weer diverse plusprojecten binnen de school waar een flinke groep leerlingen aan deelneemt. Plusprojecten zijn enige jaren geleden ontstaan als uitdaging voor leerlingen die meer aan konden dan het gewone schoolwerk, extra uitdaging dus! Met name uit de gymnasium- en vwo-klassen kiest een behoorlijk aantal leerlingen elk jaar weer om “te plussen” en zo hun vaardigheden op verschillende gebieden te ontwikkelen en te verbeteren.  


Aanbod voor de leerlingen

De leerlingen hebben qua keuze een breed aanbod. Elk jaar probeert het Plusteam, het team van docenten die de taak heeft dit alles te organiseren, verschillende projecten aan te bieden. U moet denken aan verschillende talen: Chinees, Cambridge (Engels, met examen), Spaans en Hebreeuws. Ook technische projecten zoals Arduino, FFL (First Lego League) en ICT kunnen gekozen worden. Dan is er ook nog fotografie, debatteren, politiek, keramiek en soms ook een sportproject wat gekozen kan worden. Er zijn projecten waarbij de leerling individueel werkt en soms ook in groepsverband. Ook kan er bij projecten als FFL meegedaan worden aan wedstrijden, landelijk en soms ook internationaal!

  
Doel van de plusprojecten

Plusprojecten komen tegemoet aan de behoeften van een groep leerlingen die naast het schoolwerk extra werk kunnen hebben. Plusprojecten zijn altijd onder schooltijd, dus zullen lessen die gemist worden zelfstandig bijgewerkt moeten worden. Dit vereist planning en discipline. Elk plusproject heeft als doel specifieke vaardigheden aan te spreken, denk aan taalvaardigheid, samenwerken, technisch inzicht, creativiteit. Leerlingen werken aan de vaardigheden die zij willen ontwikkelen, soms sterke en soms juist vaardigheden die verbeterd moeten worden! Als dat lukt is een plusproject echt een plus!

 

Het Plusteam