Goes Klein Frankrijk

Plusproject INESPO | Duurzaam tapen

Goes Klein Frankrijk

 

Je zou maar op het idee komen om onderzoek te gaan doen naar tape, maar dan zonder plastic en ook nog eens ‘sustainable’ (duurzaam). Op zaterdag 5 juni deden drie leerlingen mee aan de online nationale ronde van INESPO, een internationale milieu- en wetenschapsolympiade voor middelbare scholieren.

 

Sarah van de Berge, Hannah van de Weerd (beiden uit klas 1) en Ivana van der Wilt (klas2) legden hun bevindingen en onderzoek voor aan een wetenschappelijke jury van de universiteit van Wageningen.


Coronastickers

Een trigger waren de plastics in onze school die coronaregels markeerden, zoals afstand houden en eenrichtingsverkeer. Naast de tape, moest er gedacht worden aan lijm en inkt. Ook diende het een verkoopbaar product te zijn dat daadwerkelijk ingezet zou kunnen gaan worden.

Online

Zij verzorgden hun online presentatie vanuit de Hervormde Kerk van Kapelle. Extra leuk dat op deze manier leerlingen, ouders en collega’s mee konden kijken. Bedankt!

Vaardigheden

Complimenten voor deze leerlingen, die naast hun reguliere schoolwerk en alle maatregelen rond corona tijd hadden om dit uit te werken. Zij hebben er hun vaardigheden en kennis mee kunnen uitbreiden. Vaardigheden als onderzoek doen, ontwerpen, presenteren voor wetenschappers in het Engels en kritische vragen verwerken.

INESPO

Bij INESPO draait het om het vinden van innovatieve en creatieve oplossingen voor mondiale milieuproblemen. Scholieren uit binnen- en buitenland sturen hun projecten met duurzame en milieuvriendelijke oplossingen naar INESPO.


A. van Rijs

plusprojectencoördinator en coach Inespo