Goes Klein Frankrijk

Op brugklaskamp!

Goes Stationspark


Wat hebben Willem van Oranje, pesten, een stortbui, een kampvuur en bowlen met elkaar te maken? Ze kwamen elkaar tegen op het brugklaskamp van Stationspark! 2 en 3 oktober was het weer zover.

 

Vol goede moed, met een gezonde spanning in het lijf, is de bus op school ingepakt. Van sommige leerlingen dachten we dat ze twee weken weg zouden blijven in plaats van twee dagen!

 

De eerste stop was Delft. Na een bezoek aan de Oude en Nieuwe Kerk, waar we aan de hand van allerlei vragen wat leerden over de geschiedenis van de kerken en de gebeurtenissen die daar plaats hebben gehad, verorberden we onze meegebrachte lunch gezellig op het muurtje naast de kerk. Gelukkig was het droog.

 

Toen volgde het spannende moment van ‘bij wie zit ik in het groepje?’ Uiteraard was dit niet naar ieders tevredenheid, maar dat mocht de pret niet drukken. De wandel/puzzel/opdrachten route door Delft was best moeilijk en als de wind dan ook je opdrachtenboekje nog in de gracht blaast… dan houdt het op. Maar docenten zijn creatief, dus was de boodschap: maak van twee groepen maar één en ga gewoon door. ’t Was best fris, het waaide best wel hard, maar het werd pas echt vervelend toen een enorme stortbui ons en onze papieren doorweekte.

 

De volgende opdracht waarbij elk groepje €5,- kreeg om iets eetbaars, iets blauws en iets grappigs te kopen viel in goede aarde. De docenten waren erg verrast over de verhalen (eentje zelfs in dichtvorm) die de leerlingen hierbij verzonnen hadden.

 

Dus op naar het kamphuis in Nootdorp. De kookploeg ging direct aan de slag en toverde in korte tijd een heerlijke maaltijd op tafel. Broodje hamburger, gebakken uitje erbij en verse fruitsalade als toetje.

Intussen waren meneer Maljaars en mevrouw Overbeeke gearriveerd om met ons na te denken over onze digitale voetafdruk en pesten. Twee erg indrukwekkende workshops!

 

Ondanks de regen lukte het meneer Bruinooge toch om het vuur aan te krijgen en de overgebleven hamburgers, aangevuld met chips en nootjes, smaakten heerlijk.

 

Slapen… Slapen? Slapen, daar hebben we het maar niet over.

 

Opruimen en schoonmaken? Opruimen en schoonmaken! Wow, wat ging dat goed zeg. In ruim een half uur zag alles in en om het kamphuis er weer keurig uit.

 

De volgende dag was ingepland om naar Tiengemeten te gaan, maar omdat het steeds regende en de activiteiten buiten plaats zouden vinden hebben we snel contact gezocht met de bowlingbaan in Tholen. Gelukkig konden we daar terecht en hebben we het brugklaskamp daar op een hele gezellige en sportieve manier geëindigd.