Goes Klein Frankrijk

Leerlingen aan het woord over het brugklaskamp

Goes Klein Frankrijk

 


Rond negen uur stond het parkeerterrein van het Calvijn College vol auto’s, volgeladen met fietsen en bagage. Alle leerlingen zochten hun lokaal op. Toen begon het kamp. Alles ging daarna heel snel. Voor we het wisten stonden we bij het kamphuis, na een lange fietstocht met regen en wind.

 

Het bleef regenen en we gingen onze spullen op de kamer leggen. Daarna gingen we naar Veere waar we een spel deden. De bedoeling was dat we munten moesten verzamelen door opdrachten te doen. Met de munten konden we aanwijzingen halen om zo de sleutel van de schat te vinden. Van meneer Boone kreeg je als je hem lief aankeek extra munten. Het was een leuk spel.

 

En dan het avondeten... Het was klaargemaakt door de kookgroep. De soep uit blik was echt niet lekker en de hamburgers ook niet. Veel kinderen aten niet veel, maar de docenten konden er wel van smullen, vooral meneer Van der Bas.

 

Na een leuk kampvuur moesten we naar bed. Mevrouw Francke wilde dat iedereen snel stil was en kwam daarom om de vijf minuten kijken. Op een gegeven moment kwam zelfs meneer Boone dreigen met een spin.

 

De volgende ochtend reden we op de fiets naar De Piet. Daar deden we een soort zeskamp dat door de docenten van beweging sport en maatschappij was georganiseerd. Dat was erg leuk want onze klas won.

 

Het zwemmen… rond 14.00 uur sprongen we in het water van het zwembad. Dat was erg leuk, vooral toen we met z’n allen van de glijbaan gingen. Rond 16.00 uur reden we weer naar het Calvijn College en was kamp voorbij, jammer!

 

Remke en Rhode

 

Het kampvuur was het leukste van het kamp. We zongen samen liederen. We sliepen pas om half twee en moesten er al om zeven uur weer uit. Wat minder leuk was de wc poetsen. In de blokhutten waren best veel muggen en ander ongedierte. Toch was het er erg gezellig. Het eten was een groot succes. We aten broodjes gezond en hamburgers.

 

Ruben

 


Het kampvuur was echt superleuk, het was heel gezellig en heel grappig. De blokhutjes waren heel knus en we hebben het versierd met ballonnen, dat was erg gezellig. We hebben heel goed geslapen door de chips en snoep naast ons kussen. Ik vond het superleuk.

 

Thamar

 


We ging op burgklaskamp naar Veere. Dat was best een eind fietsen met tegenwind. Maar toen we er eenmaal waren was het leuk! We hebben veel spellen gedaan met de hele klas. ’s Avonds was er een gezellig kampvuur en zongen we samen.

 

Mathilde