Goes Klein Frankrijk

Kilometers langs kust lopen voor vluchtelingen

Middelburg


Vrijdag 15 juli togen de leerlingen uit klas 1 en 2 van locatie Middelburg naar het strand. Ze werkten mee aan een sponsorloop voor vluchtelingen op onder meer het eiland Lesbos. De actie bracht bijna 25.000 euro op!

De tocht begon voor fervente wandelaars al om 7.00 uur in Vrouwenpolder. Deze groep (18 leerlingen) had 32 kilometer voor de boeg. De tweede groep (75 leerlingen) startte bij Domburg en legde 20 kilometer af. De laatste groep (225 leerlingen) liep vanaf Westkapelle overbrugde 14 kilometer. Bij de finish in Vlissingen werd afgesloten met een ijsje.


Vluchtelingenkampen

De opbrengst van €24.561,96 komt ten goede aan de stichting Christian Refugee Relief in het kader van een project van Bijzondere Noden. CRR verzorgt maandelijks hulptransporten naar vluchtelingenkampen. Vrijwilligers delen voedsel en kleding uit, bouwen tenten en verzorgen sociale activiteiten.

Compliment

De leerlingen die het meeste sponsorgeld ophaalden, kregen daar een beloning voor. Thomas van der Linden stond aan kop met maar liefst €835,65. Een groot compliment aan alle leerlingen voor hun inzet! Mooi dat jullie hiermee je medemens in nood helpen.


Bakkerij Koppejan, Den Hertog Middelburg en McDonalds Middelburg sponsorden de actie.

UPDATE 30 juli 2021: Naderhand is de opbrengst dankzij een bijdrage van personeelsleden bijgesteld naar €25.000.