Goes Klein Frankrijk

Examenactie voor Mercy Ships brengt ruim 20.000 op!

Goes Klein Frankrijk

 

Traditiegetrouw organiseren examenleerlingen van het Calvijn College, locatie Goes Klein Frankrijk, een actie voor een goed doel. Dit keer is dat Mercy Ships, een medische hulporganisatie die met behulp van een ziekenhuisschip de allerarmsten in Afrika gratis medische operaties en training geeft. De opbrengst van ruim 20.700 euro is bestemd voor operaties van tumoren.

 

Personeel en leerlingen van de school konden de actie niet missen. Keer op keer werd iets op touw gezet om geld binnen te halen. De initiatieven varieerden van een voorlichtingsavond, een broodjesverkoop en een foodmarket tot een woonmarkt, lerarendiner en winterfair met veiling.

 

Een lid van de actiecommissie vertelt: “Het was een hele ervaring. Grote dingen organiseren doe je niet zo vaak, daar leer je dus ook van. Je zet je in voor andere mensen, dat motiveert. We verdeelden de acties over het team en zochten leerlingen die bereid waren mee te werken. De meeste acties liepen wel lekker. Iedere keer was het weer een uitdaging alles op tijd te regelen. Als je dan ziet wat de actie opgebracht heeft, dan geeft dat voldoening.”

 

Foto: presentatie actieopbrengst tijdens bijeenkomst diplomauitreiking op maandagavond 2 juli 2018.