Goes Klein Frankrijk

Eloquent duo wint 3e prijs in debatcompetitie

Goes Klein Frankrijk


Vrijdag 12 februari heeft de debatclub van Calvijn College Goes Klein Frankrijk deelgenomen aan het online retoricatoernooi van de Benelux Debatcompetitie. De leerlingen Elles Ottema en Niek Verhoeven (vwo-6) wonnen bij het onderdeel retorica een derde prijs. Aan de competitie namen 16 scholen uit België en Nederland deel.

 

Bij retorica zijn creativiteit, een goede opbouw, scherp formuleren en gebruik van humor belangrijke elementen. Twee van de drie rondes zijn een improvisatieronde: de leerlingen krijgen een half uur voorbereidingstijd om een speech rondom een gegeven thema voor te bereiden.

Elles en Niek hadden nog nooit aan dit onderdeel meegedaan, maar we vormden werkelijk een gouden duo. Niek liep tijdens de voorbereiding rondjes en kwam op de ideeën. Elles werkte ze uit, scherpte ze aan en bedacht mooie en scherpe formuleringen. En waar Elles meer van de rust, de scherpte en de inhoud is, heeft Niek een geweldig pathos! Kortom; deze leerlingen leverden een prachtige prestatie. Gefeliciteerd!