Actueel

Zeeuwse maand van de verkeersveiligheid

Krabbendijke Appelstraat


Het is 'Zeeuwse maand van de verkeersveiligheid'. Naast ouders en leerlingen zet ook de school zich op allerlei manieren in voor veilig verkeer van en naar school. Niet alleen in deze maand, maar gedurende het gehele schooljaar.  Verkeerscoördinator M.J. Riemens vertelt over initiatieven op locatie Krabbendijke Appelstraat.


“De leerlingen van klas 1 krijgen een gastles ‘verkeersonveilige gedragingen’, toegepast op de praktijk in de buurt van de school en de NS verzorgt een les over jongeren en openbaar vervoer. 
Klas 2-leerlingen krijgen de mogelijkheid om in een kantelauto te ervaren wat het is om ondersteboven in een auto te zitten. Ze zitten ook in een vrachtauto om te ontdekken wat een dodehoek is. Verder wordt een fietscontrole uitgevoerd. Leerlingen krijgen dan een certificaat waarop staat wat de staat is van de fiets. 

Klas 3 krijgt een gastles (blokuur) van een nabestaande van verkeersslachtoffer. Eerst horen ze het verhaal van de nabestaande. Het tweede lesuur van de gastles ontvangen de leerlingen een verdiepingsles om er lessen uit te trekken en ook te gaan toepassen. Verder gaat klas 3 ook een dagdeel naar Goes voor een programma van ZLM Verzekeringen. Ze doen dan allerlei oefeningen om te ontdekken wat de gevaren zijn van autorijden.

In klas 4 is er weinig ruimte in het lesprogramma voor onderbrekingen. Wel zien ook deze leerlingen regelmatig grote posters in de school over concrete gevaren in het verkeer.”