Actueel

Handen uit de mouwen voor een duurzame wereld

Krabbendijke Appelstraat


'Zorgvol voor deze aardbol', zo heet het project waarmee leerlingen uit klas 1 stream 3 (praktisch vmbo) zich bezighouden. Op deze manier leren ze hoe ze moeten omgaan met energie, voedsel, de zon, afval en noem maar op. Op D.V. dinsdag 6 maart zullen leerlingen met de prikstok rommel opruimen in het dorp. Burgemeester mw. J.S. van Egmond zal bij de start van de actie aanwezig zijn.

 

Om zich in het thema te verdiepen zijn er voor de leerlingen veel activiteiten georganiseerd. Zo maken leerlingen een folder over duurzame energie, heerlijke soep - in tegenstelling tot de ‘plastic soep’ waarover ze gehoord hebben. Ook gaan leerlingen handel drijven ten bate van een goed doel (zorgvol voor deze aardbol). Ze ontdekken de kunst van recyclen, bezoeken kringloopwinkel De Ark en houden enquêtes. Ze steken er veel van op en... genieten.

 

Aardbewoners

Zorgvol voor deze aardbol betekent ook zorg dragen voor de aardbewoners. En dan niet alléén in tijdelijk opzicht. Twee (oud-)medewerkers van de zending komen hierover vertellen. Opbrengst van acties gaat naar het wekelijkse collectedoel Stichting Friedensstimme. Het project wordt afgesloten met een Amerikaanse maaltijd, waarbij alle ouders van harte welkom zijn.

 

Zwerfafval

Op dinsdag 6 maart is het tijd voor de opruimactie van zwerfafval. Leerlingen gaan met de prikstok het dorp in om afval op te ruimen op de route tussen school en het dorpscentrum (Parallelweg,  muziektent, omgeving Jumbo). Waarom deze actie? Om leerlingen er bewust van te maken wat er allemaal ligt, de schadelijke gevolgen voor het milieu, de kosten die gemoeid gaan met het opruimwerk en dat het verwerpelijk is om afval zomaar neer te gooien. Bij deze actie zijn ook Leerzin Coaching, MEC De Bevelanden en Gemeente Reimerswaal betrokken.