Actueel

Goud en zilver op zonovergoten Marktdag Middelburg

Middelburg, Krabbendijke Kerkpolder

 

Op vrijdag 5 april was het Marktdag Middelburg, een regiofinale van Jong Ondernemen. Tijdens het zonovergoten evenement brachten leerlingen hun product aan de man. Met succes! De 1e en 2e prijs in de categorie junior companies gingen naar teams van Calvijn College Krabbendijke Kerkpolder.

Update: Corkoration werd op vrijdag 12 april tijdens de landelijke finale van Jong Ondernemen uitgeroepen als 'Junior Company van het jaar 2019' in de categorie vmbo. Prachtwaardering voor deze vijf leerlingen.


Beide teams volgen de kaderberoepsgerichte leerweg op de afdeling economie & ondernemen. Team Corkoration werd eerste, met een origineel product: kurkplantjes (hergebruikte kurk met daarop een plantje en magneetje). En mag door naar de landelijke finale in de Jaarbeurs Utrecht op D.V. vrijdag 12 april. Team Pillow & More werd tweede, eveneens met bijzonder product: een tas van gerecyclede stoffen, die ook gebruikt kan worden als kussen. Er waren meer teams van het Calvijn College aanwezig. Team Removable van locatie Middelburg presenteerde kleurige pennen met pengum aan de bovenkant. Negentig procent van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Junior Company

Tijdens Junior Company richten de leerlingen hun eigen company op en deze runnen ze één schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen en houden hun financiële administratie bij. Leerlingen ervaren zo op een praktijkgerichte manier hoe het is om een eigen bedrijf te runnen. Ze ontdekken waar hun talenten liggen en welke rol binnen een onderneming het beste bij hen past. De jongeren kunnen door middel van de evenementen van Jong Ondernemen de concurrentie aangaan met andere junior companies.

 

Bekijk ook: