Actueel

Excursie Tweede Kamer - klas 2

Goes Noordhoeklaan


Op donderdag 1 november zijn de tweede klassen van de locatie Noordhoeklaan op excursie geweest naar Den Haag. We deden dat per trein. Voor verschillende leerlingen een unieke ervaring.


De bedoeling was om eerst naar Panorama Mesdag te gaan om daar het prachtige geschilderde strandtafereel te bekijken. Helaas moest dat bezoek geannuleerd worden, omdat we vanwege een ongeval om moesten rijden via Gouda. Daardoor waren we te laat in Den Haag.

’s Middags bezochten we, via de organisatie Pro Demos, het gebouw van de Tweede Kamer. Eerst kregen we verschillende opdrachten, waarbij we erachter kwamen wat een democratie eigenlijk is. Daarna gingen we in twee groepen op bezoek in de grote vergaderzaal van de Tweede Kamer. We vielen daar met de neus in de boter: er was net een onderwijsdebat aan de gang.

Minister van Onderwijs Arie Slob sprak en na een kleine schorsing maakten we ook een heus debat mee met interrupties. Het onderwerp was: moeten mobieltjes in het basis- en voortgezet onderwijs verboden worden?! Helaas hebben we de afloop niet meer meegemaakt…

Het was voor ons allemaal een geweldige ervaring.

 

K.E. Roelse
docent