Actueel

Excelleren

Tholen

 

Op de locatie Tholen proberen we de leerlingen zo breed mogelijk voor te bereiden op hun maatschappelijke toekomst door hun talenten en kwaliteiten zo goed mogelijk te benutten. Dit gebeurt zowel binnen de vakken op allerlei vakgebied, maar ook in verschillende vormen van zorg omtrent de leerlingen. 

 

De afgelopen twee jaar zijn we bezig geweest een programma te ontwikkelen om leerlingen nog breder te laten ontwikkelen, buiten het lessencurriculum om. Dit vatten we samen onder de noemer “excelleren”. Dit zijn veelal buitenschoolse activiteiten waar leerlingen vrijwillig aan deel kunnen nemen. Deze activiteiten brengen we onder in twee leerlijnen, te weten “Sport & Bewegen” en “Cultuur & Creativiteit”.

 

Bij “S&B kunt u onder andere denken aan activiteiten als mountainbiken, zaalvoetbal, fitness, schaken, badminton en jiu jitsu. C&C bevat activiteiten als handlettering, kleding verstellen, mindstorms, koken en/of bakken, bezoek Rijksmuseum en portrettekenen.  Uiteraard zijn dit slechts een aantal voorbeelden.

 

Daarnaast hebben we nog een algemeen deel binnen excelleren. Hieronder vallen o.a. het deelnemen aan de leerlingenraad, een zanggroep, de Kangaroewedstrijd (wiskunde) en Big Challenge (Engels). Wanneer leerlingen 5 activiteiten binnen een leerlijn hebben gevolgd, krijgen ze een officieel document dat ze kunnen gebruiken richting vervolgstudie en/of C.V.