Middelburg

Zomerschool Engels in Litouwen. Iets voor uw kind?

Goes Klein Frankrijk, Goes Stationspark, Krabbendijke Appelstraat, Middelburg, Tholen


Engels is een wereldtaal. Voor veel banen is een goede spreekvaardigheid Engels een vereiste. Engels is niet voor niets een kernvak waarvoor leerlingen zich geen onvoldoende kunnen permitteren. Veel ouders ervaren hoe lastig hun kinderen het vinden de taal onder de knie te krijgen. Een interessante optie is een zomerschool in Litouwen.

Tijdens de zomerschool steken docenten jongeren een helpende hand toe. Zij geven intensief les op het juiste niveau. Drie weken lang worden zomerschoolstudenten ondergedompeld in het Engels. Ze moeten overal Engels praten, omdat de groep internationaal samengesteld is. Elke week telt 30 lessen. Wie 90 lessen Engels gevolgd heeft, heeft bijna net zoveel Engelse les gekregen als in Nederland in een schooljaar!

Deze lessen worden verzorgd door Noord-Amerikanen, Canadezen en Britten, native speakers dus, en door Litouwers en anderen die het Engels heel goed beheersen. De meesten van hen komen speciaal voor deze zomerschool vanuit deze landen naar Litouwen. Ze zijn gedreven, allen vanuit een christelijke levensvisie, om jongeren deze ervaring en dit onderwijs mee te geven. Ze gebruiken er bijna allemaal hun eigen vakantie voor! Zij gebruiken moderne en beproefde middelen om effectief het Engels te verbeteren.

Maar die helpende hand werkt alleen als leerlingen er echt voor gaan. Wie zomerschool ziet als een vakantiereisje, kan beter thuisblijven. Het zal teleurstellend zijn. Dit laat onverlet dat leerlingen die eerder geweest zijn er wel met een vakantiegevoel en -ervaring vandaan gekomen zijn. 

Wanneer en voor wie? 

In de tijd dat de reguliere universiteitsstudenten vanwege vakantie afwezig zijn, organiseert de LCC-universiteit deze zomerschool voor jongeren van 15 tot en met 20 jaar. De zomerschool begint op 8 juli 2019 en wordt afgesloten op 26 juli 2019 D.V. Het vertrek vanuit Nederland is 5 juli, de terugkeer 26 juli. Voor wie het vmbo-, havo- of vwo-examenjaar ingaat en moeite heeft met Engels, voor wie met een vmbo-diploma naar de havo wil, is dit een uitgelezen kans. Evenzo geldt het havisten die vwo willen gaan doen. Omdat de school verschillende niveaus aanbiedt, kan deelname ook interessant zijn voor jongeren die goed zijn in Engels, maar die hun Engels op een hoger niveau willen krijgen. Last but not least, tijdens voorlichtingsavonden hebben ook ouders hun belangstelling kenbaar gemaakt. Er geldt geen bovengrens voor de leeftijd van studenten: in 2017 was de oudste student 54 jaar, ook zij zijn welkom!

Meer informatie, bijvoorbeeld over begeleiding en kosten, staat in een brief die in november naar ouders/verzorgers is verstuurd. Heeft u vragen? Neem dan contact op met L.F. Kosten, coordinator internationalisering (kst AT calvijncollege DOT nl).