Goes Stationspark

Buitenschoolse activiteiten: leuk en leerzaam!

Goes Stationspark


Naast de lessen organiseren we allerlei buitenschoolse activiteiten die aansluiten op de lessen of waarmee we een periode afsluiten. Hieronder drie voorbeelden van activiteiten.

 

Laatste schooldag vmbo-4

Zelf een katapult bouwen, kanovaren, boogschieten, voetballen, over een touwbrug klauteren... Dat waren ingrediënten van de laatste schooldag van de leerlingen uit vmbo-4 van het Stationspark. Een barbecue aan het eind van de dag maakte het feest compleet. We zaten aan het Veerse Meer, waar outdoorbedrijf Kanoa een prachtige dag voor ons verzorgde. De mentoren waren er de hele dag bij en ’s avonds kwamen verschillende leraren mee eten.  Het was een mooie afsluiting van een jaar waarin de leerlingen hard gewerkt hebben aan hun schoolexamen.

 

Bezoek Bijbeltentoonstelling Historisch Museum de Bevelanden

Met de eerste klassen bezochten we de tentoonstelling ‘boek der boeken’ in het Historisch Museum de Bevelanden in Goes. De leerlingen kregen een verhaal te horen over het ontstaan van de Bijbel, waarbij de presentator zich verbaasde over de grote hoeveelheid parate kennis van onze leerlingen. Een rondleiding met opdrachten in het museum volgde. Oude, zeldzame en prachtige versierde Bijbels waren te bezichtigen.

 

Bezoek Breendonk en Technopolis

Met de tweede klassen gingen we naar België. Eerst naar Fort Breendonk waar de leerlingen een indruk kregen van de verschrikkelijke leefomstandigheden in een concentratiekamp in de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de lessen geschiedenis hadden de leerlingen zich al verdiept in het ontstaan en verloop van de Tweede Wereldoorlog. Het bezoeken van een historische locatie is een waardevolle aanvulling hierop.

’s Middags bezochten we Technopolis. Een plek waar leerlingen allerlei technische ontwikkelingen zelf kunnen naspelen en op die manier inzicht in de techniek opdoen.

 

P.C. Wisse

teamleider Stationspark