Goes Klein Frankrijk

Eureka!Cup: plezier, stress en leren!

Goes Klein Frankrijk

 

Jaarlijks doen we mee aan de Eureka!Cup, een wedstrijd waarbij grote bedrijven en overheidsinstellingen een opdracht schrijven voor gymnasiumleerlingen van klas 1 t/m 3. Een van de Calvijn College-teams ging met een bokaal naar huis.

Dit jaar werd dit onder andere gedaan door de Rabobank (een app maken voor hun ‘Banking for Food’-programma) en het ministerie van Defensie (de onderzeeër van de toekomst ontwerpen). Aan deze dag doen duizenden leerlingen vanuit heel Nederland en België mee.


Spannend en leerzaam

Leerlingen zijn in de nso-lessen (natuurkunde, scheikunde, onderzoek) hier weken mee bezig. Hoe dichter bij de deadline hoe hoger het stressniveau! Er wordt een hoop geleerd, zoals samenwerken, presenteren, besluiten nemen als team, werkproces organiseren, programma van eisen schrijven, communiceren met deskundigen, bouwen en ontwerpen van prototype en creatief werken en denken. 

 

Winst

Op school vond op 13 april een interne competitie plaats en op 24 mei mochten de winnende groepen het Calvijn College vertegenwoordigen op de landelijke Eureka!Day in het Nationaal Militair museum in Soest. En met succes! Een groepje leerlingen (Jonathan, Sandra, Simone en Paul) uit o1k won de eerste prijs in hun categorie! Zij gingen met een mooie medaille en bokaal naar huis. 

 

Opdracht

Het winnende team kreeg van de Rabobank de opdracht om een app te maken om het inzicht voor de consument in de voedselketen te vergroten en efficiënt te maken. Consumenten kunnen met die app zo zien waar hun biefstuk vandaan komt en hoe het hele proces gelopen is. Van de jury kregen ze terug dat ze een realistische en innovatieve oplossing hebben bedacht, goed hebben samengewerkt en goed gebruik hebben gemaakt van de mix jongens en meiden.

 

Meer informatie op TechniekTalent.nu