Je wordt zelfstandiger en mag zijn die je bent

familie De Korte (Aagtekerke)

Mirjam en Ruth de Korte uit Aagtekerke zijn tweeling en leerling op het Calvijn College in Middelburg. Ze maken deel uit van een gezin met acht kinderen. We vragen ouders De Korte hoe ze het Calvijn College ervaren.


Hoe ervaart u het contact met school?

“Het is voor ons het eerste jaar dat we te maken hebben met Calvijn College. Onze eerste ervaring is wat dit betreft positief. We worden goed van alles op de hoogte gehouden via de mail. Ook via de mentor komt informatie tot ons.”

 

Waar stelt u het meest prijs op als het gaat om christelijke school zijn?

“We vinden uiterlijke dingen er toe doen, maar belangrijker vinden we het brengen van een evenwichtige Bijbelse boodschap. En dat leerlingen hun leraren ook als voorbeeld kunnen zien. Belangrijk dat we wel in deze wereld zijn, maar niet van de wereld. En dat dat ook aan onze hele levenshouding te zien is.”

 

Wat motiveert uw kinderen vooral op school?

“Meer wisseling van leraren dan op de basisschool, meer mogelijkheden in de pauze en gevarieerde lestijden. Het motiveert hen ook dat op allerlei gebied van hen gevraagd wordt meer zelfstandig te worden, waarbij je mag zijn die je bent.” 

 

Wat vindt u sterk aan het onderwijs en wat kan beter?

“Dingen zijn goed geregeld. Als het kan worden lessen verschoven. Het is ook fijn dat leerlingen een berichtje krijgen wanneer er lessen uitvallen."

 

Welke begeleiding vond u onvergetelijk?

“Daar hebben we geen ervaring mee.”

 

Calvijn College in drie woorden?

"Eerste indruk is positief. In drie woorden? Persoonlijk, identiteit, kwaliteit."

(interview schooljaar 2017-2018)