Goed gevoel bij deze school

Familie Wesdorp (Tholen)

Hoe ervaren ouders het Calvijn College? Dit keer spreken we de heer Wesdorp, vader van Sem en Tara, beiden leerling op locatie Tholen.

 

“Eigenlijk heb ik van het begin af aan al een goed gevoel bij de school”, zo begint Wesdorp. “De begeleiding is goed, vind ik. Als je vragen hebt, kun je in ieder geval bij iemand terecht en ook de kinderen weten waar ze hun ei kwijt kunnen.”

 

Extra uitdaging

Sem en Tara staan er gelukkig goed voor, vertelt Wesdorp. Hij is erg te spreken over het project excelleren, waarbij leerlingen op vrijwillige basis meedoen aan extra activiteiten gericht op talentontwikkeling.

“Zo beklom Sem met enkele leerlingen en twee leraren per mountainbike de Mont-Ventoux, een berg in Zuid-Frankrijk. Petje af als ik zie hoe de training daarnaartoe werd verzorgd. Je merkt dat die leerkrachten hun verantwoordelijkheid nemen in zowel de voorbereiding als de uitvoering.” Wesdorp ging niet alleen mee met Sem naar Zuid-Frankrijk, maar ook met Tara op excursie naar De Doelen in Rotterdam. De Vijfde Symfonie van Beethoven werd uitgevoerd. Ook deze activiteit viel onder de noemer excelleren.

Of hij ook een uitdaging voor het Calvijn College kan benoemen? Jawel, het tijdig vinden van docenten. “Pas hebben we het er tijdens een ouderavond eerlijk over gehad. Het is problematisch als iemand uitvalt en lessen gedurende een lange tijd niet vervangen kunnen worden.”

Echt nodig

Hoe de identiteit van de school gestalte krijgt? Wesdorp hoort van de kinderen dat ze met wezenlijke dingen geconfronteerd worden in de les. “Het blijft niet aan de oppervlakte. Ze worden er door de leerkracht op gewezen wat echt nodig is. In principe draait het daar allemaal om natuurlijk. Laatste ouderavond ging het ook over media- opvoeding. Ik merkte aan docent De Mik dat hij zich echt verdiept in de leefwereld van de jongeren. Je moet hun wereld kennen, wil je goed met ze in gesprek kunnen gaan. Thuis hechten we erg aan open gesprek.”

Fluitend

Wat Sem en Tara motiveert? “Beiden vinden het een uitdaging om goede cijfers te halen. Daar doen ze echt hun best voor. Het pluspuntensysteem draagt daar ook wel aan bij. Het is fijn om lekker dik in de plus te staan voor het vervolgjaar. Sem wil volgend jaar graag naar de havo in Goes.”

 

En de sfeer op school? “Die ervaren ze als goed. Ze gaan alle twee fluitend naar school. Ze zijn nu ziek, maar gaan liever naar school. Dat was bij mij wel eens anders.”

(interview schooljaar 2018-2019)