Mooi is de persoonlijke betrokkenheid en aandacht voor de leerling

Annerieke Smit-Everse (assistent-makelaar)

 

Annerieke Smit-Everse (21) uit Yerseke heeft haar havo-diploma behaald aan het Calvijn College en is inmiddels assistent-makelaar. Ze praat ons bij over haar ervaringen en plannen.

 

Hoe kijk je terug op je Calvijn-tijd?

“Mijn eerste twee jaar heb ik op locatie Krabbendijke Appelstraat gezeten, de laatste drie jaar op locatie Goes. Op beide scholen heb ik met veel plezier mijn middelbare school gevolgd. Het mooie aan het Calvijn College is de persoonlijke betrokkenheid en aandacht voor de leerling. Leuk is dat ik op het Calvijn College ook mijn huidige vriendinnen heb leren kennen.”


Waarom koos je voor dit beroep? 

“Van kinds af aan wilde ik het onderwijs in. In de laatste klas van de havo kreeg ik hier toch mijn twijfels bij. Na een open dag op de pabo dacht ik: dit is niets voor mij. Al mijn plannen waren dus van de baan. Vanwege mijn bijbaan in de commerciële wereld en omdat ik het leuk vind om te plannen/organiseren, is mij geadviseerd om een sprintopleiding op het Hoornbeeck College te volgen voor directiesecretaresse/managementassistente. Ik heb met veel plezier stagegelopen bij M2 Makelaars en kreeg er een baan aangeboden. Vervolgens heb ik in de avonduren de opleiding voor assistent-makelaar gevolgd. Zo ben ik het makelaarsvak ingerold. Ik zit hier helemaal op mijn plek en hoop nog lang in deze branche werkzaam te mogen zijn.”


Bood het Calvijn College een goede voorbereiding op je vervolgopleiding?

“De voorbereiding op de vervolgopleiding was goed, er werd uitgebreid de tijd genomen om te kijken welke vervolgopleiding het beste bij je past. Daarnaast werd er ook een informatieavond georganiseerd, zodat je bij verschillende opleidingen informatie kon halen.”


De overstap van een school op reformatorische grondslag naar de maatschappij. Hoe was dat?

“De overstap viel eigenlijk heel erg mee, omdat we hier goed op werden voorbereid op het Calvijn College. Mijn eerste vervolgopleiding heb ik ook op een reformatorische school gevolgd, waardoor ik een dubbele voorbereiding heb meegekregen. Uiteraard krijg je in de maatschappij vragen van mensen die geen reformatorische achtergrond hebben, maar als je respect toont voor een ander, krijg je dat ook zeker terug. Daarnaast resulteert dat soms ook nog eens in serieuze gesprekken.”

 

Waar geniet je het meest van in je werk?

“Het leukste aan mijn werk is het contact met de klanten en natuurlijk ook de verkoop van woningen. En hoe leuk is het om het enthousiasme voor een woning over te brengen op een potentiële koper tijdens een bezichtiging. Daarnaast is het ook leuk om advies te geven en de klant zo goed mogelijk te begeleiden tijdens de verkoop en aankoop van een woning.”

 

Wat zijn je toekomstplannen?

“In de toekomst wil ik nog meer ervaring op doen in de makelaardij en daarnaast zijn er ook plannen om de studie voor kandidaat-makelaar te gaan volgen.”

 

Welke uitspraak zou jij op een tegeltje willen zetten?

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”


(interview schooljaar 2017-2018)