In de 3e klas heb ik mijn vrouw Wendy leren kennen

Gerwin van der Welle (Sales Manager)

Oud-leerling Gerwin van der Welle (25) uit Oud-Vossemeer werkt inmiddels als Sales Manager in Roosendaal. We zijn benieuwd hoe hij het nu heeft en hoe hij terugblikt.

 

Hoe kijk je terug op je Calvijn-tijd? 

“Vier jaar Tholen was gaaf! Omdat ik uit Dinteloord kwam, moest ik samen met vrienden en familie elke dag 40 kilometer fietsen. De sfeer en het onderwijs waren goed. Met name het derde en vierde jaar werd het contact met de docenten en de twee stream 2-klassen steeds hechter. Een fijne tijd om op terug te kijken. En niet in de laatste plaats omdat ik in de derde klas mijn vrouw Wendy heb leren kennen. J”

 

Waarom koos je voor dit beroep?

“Op dit moment ben ik Sales Manager, maar ik wilde eerst altijd het onderwijs in. Na twee jaar de opleiding Onderwijs Assistent in Rotterdam te hebben gevolgd ben ik gestopt en gaan werken bij MCB Milieu & Techniek in Roosendaal. Vervolgens ben ik verder gaan leren en werken. Na eerst vijf jaar als accountmanager te hebben gewerkt, ben ik nu eindverantwoordelijk voor de afdeling Sales. Hoewel het in eerste instantie niet zo lijkt, zijn er veel overeenkomsten tussen de competenties die je in dit vak en in het onderwijs moet hebben. Denk aan relaties opbouwen met bestaande of nieuwe klanten, reken- en taalvaardigheden en andere mensen leren begrijpen. Maar de zakelijke kant is zeker ook leuk: orders scoren, doelstellingen behalen, pionieren en lekker door heel Nederland rijden!”

 

Bood locatie Tholen een goede voorbereiding op je vervolgopleiding?

“Jazeker! Ik twijfelde er nog erg over wat ik wilde worden en heb toen gekozen voor economie. Dit vond ik toen dus al interessant! In mijn latere studie kwam veel stof weer naar boven!”

 

De overstap van een reformatorische grondslag naar de maatschappij. Hoe was dat? 

“Bij mij viel dit erg mee gelukkig. Zowel de opleidingen als mijn werkgever hechten waarde aan christelijke principes. Wel heb ik geleerd eerlijk en authentiek te zijn buiten mijn ‘beschermde’ omgeving. Het is namelijk makkelijk om in het zakelijk leven de randjes op te zoeken om zo een opdracht binnen te slepen. Gelukkig ervaar ik dat eerlijk zaken doen veel moois oplevert!” 

 

Waar geniet je het meest van in je werk? 

“Ik geniet van heel veel dingen in mijn baan. Natuurlijk zijn er taken die ik minder graag doe. Maar als ik echt iets moet noemen.. Soms ben ik al heel lang – een paar jaar – bezig om een potentieel grote klant binnen te halen. Als dit dan uiteindelijk lukt, geeft dit een enorme kick!” 

 

Wat zijn je toekomstplannen? 

“Als eindverantwoordelijke voor de Sales zie ik nog veel kansen om te groeien. Zowel zakelijk als persoonlijk. Binnenkort ga ik starten met een hbo-studie, gericht op Sales Management. Maar dat is niet het belangrijkste voor mij. Thuis hebben wij twee kleine jongens die aandacht nodig hebben. Grootse plannen heb ik niet. Een stabiel gezinsleven in gezonde verhouding met een drukke baan is al een uitdaging op zich!”

 

Welke uitspraak zou jij op een tegeltje willen zetten? 

“Je kunt beter struikelen op de goede weg dan wandelen op de verkeerde weg.”

 

(interview schooljaar 2017-2018)