Ik ontdekte toen dat het ondernemen in me zit

Elma Sinke (Bloemenzee)

Elma Sinke (18) uit Kruiningen was leerling op Calvijn College locatie Krabbendijke Appelstraat. Vervolgens rondde ze de bbl-opleiding Verkoper af. Inmiddels runt ze pluktuin Bloemenzee in Kruiningen. ’s Winters werkt ze in de supermarkt van het dorp.

 

Hoe kijk je terug op je Calvijn-tijd?

“Alhoewel ik dat toen soms niet zo ervoer omdat ik een hekel heb aan studeren en stilzitten, kijk ik nu terug op een gezellige en vooral leerzame tijd.”

 

Waarom koos je voor dit vak? 

“Ik vond het een uitdaging. Op het Calvijn hadden we een minionderneming die enorm succesvol was. Ik ontdekte toen dat het ondernemen in me zit. Toen mijn vader me vroeg de pluktuin te runnen, heb ik wel even moeten denken. Toch heb ik besloten om het te doen. Toen ben ik er ook echt voor gegaan. En als je dan aan het einde van het jaar kijkt wat je presteert, is dat toch leuk.”

 

Was Calvijn College Appelstraat een goede voorbereiding op je vervolgopleiding?

“Jazeker! Toen ik op het Calvijn zat, moest ik altijd veel leren en huiswerk maken. Ik liep op mijn tenen, maar heb mijn diploma behaald! Toen ik mijn vervolgopleiding ging doen, liep ik ver voor op mijn andere klasgenoten. Dankzij het Calvijn College.”

 

De overstap van een reformatorische school naar de maatschappij. Hoe was dat?

“Voor mij gemakkelijk. Ik merk dat als je voor je geloof uitkomt, mensen je respecteren. Mensen durven er dan ook sneller over te beginnen en erover te praten. Hierdoor ontstaan er soms best serieuze gesprekken. Dit gebeurt niet als ze zien dat je er zelf ook niet veel om geeft.”

 

Waar geniet je het meest van in je werk?

“Wat ik het leukste vind, is de klanten ontvangen. Iedereen die aankomt is vrolijk. Dit heeft ook te maken met de uitstraling van het bedrijf. Daarna probeer ik hen zo te ontvangen dat ze zich direct op hun gemak voelen. Mensen zijn enthousiast en het is gezellig. Dat maakt mij ook blij. Het zijn mijn klanten die het leuk maken! :-)”


Wat zijn je toekomstplannen?

“Altijd hier blijven werken en het bedrijf ieder jaar een stukje verder ontwikkelen en vernieuwen. Zodat de pluktuin voor iedereen een trekpleister blijft.”

 

(interview schooljaar 2017-2018)