Ik heb het altijd heel gezellig gehad

Shannen Nelis (opleiding Manager Travel and Hospitality)

Shannen Nelis is 17 jaar, woont in Yerseke en studeert in Breda aan de opleiding Manager Travel and Hospitality (niveau 4). “Kort gezegd leer ik alles over reizen en toerisme.”

 

Hoe kijk je terug op je Calvijn College-tijd?

“Over die tijd kan ik heel veel vertellen, maar eigenlijk komt het op één woord uit: geweldig!! Ik heb vijf jaar met heel veel plezier op het Calvijn in Krabbendijke Appelstraat gezeten. Na die vijf jaar kenden de docenten mij ook wel heel goed en ik hen natuurlijk, ik heb het altijd heel gezellig gehad. Maar zeker ook veel gelachen met mijn klasgenoten."

 

Welke rol speelt het geloof in je studie?

“Op het Calvijn College is het natuurlijk altijd de gewoonte om elke dag te beginnen met een gebed en een stuk uit de Bijbel. Daarom ben ik ook naar die school gegaan; omdat ik thuis ook christelijk wordt opvoed en dat op de basisschool ook al gewend was. Nu ik in Breda studeer, gaat er echt een andere wereld open waar ik heel erg aan moest wennen. Wel heb ik van school meegekregen niet te vergeten dat ik een christen ben. Wat mij ook altijd wel bijblijft, ook al is het wel heel moeilijk als bijvoorbeeld niemand bidt in de kantine voor de lunch.”

 

Hoe heb je de overstap van de beschermde wereld naar de maatschappij ervaren?

“Ik ervaar het als een uitdaging, ik had ontzettend veel zin om naar Breda te gaan. Toch was alles wel heel spannend; ik moest alleen en ik kende niemand, een hele nieuwe school, nieuwe docenten en nieuwe klasgenoten, toch heel anders dan op de fiets met je vriendinnen naar Krabbendijke. Ook besefte ik wel dat ik het nu wel helemaal zelf moet doen, op de middelbare school wordt je nog zo goed geholpen met alles, maar op het MBO komt het echt op jezelf aan en je eigen inzet.”

 

Waar ligt jouw passie? Wat zijn jouw gaven?

“Ik wil het liefst nog de hele wereld rondreizen, ik heb echt een passie voor reizen. Daarom hoop ik met deze opleiding nog heel veel van de wereld te gaan zien. En aan het einde van mijn opleiding er een heel mooi beroep aan over te houden.”

 

Wat beteken jij hiermee voor je naaste?

“Altijd aardig doen tegen de mensen en gasten, want ik studeer toch ook aan Hospitality, wat gastvriendelijkheid betekent. Zelf vind ik het ook heel leuk en gezellig om met mensen te praten en een sociaal gesprek aan te gaan met de mensen.”

 

Wat zijn je toekomstplannen?

“Na deze drie jaar MBO wil ik heel misschien nog verder gaan studeren aan het HBO, maar aangezien je met een MBO-diploma ook overal wel terecht kan, ben ik daar nog niet zeker van. Maar in de toekomst hoop ik toch wel een mooie baan te krijgen en mijn gasten een onvergetelijke vakantie te bezorgen.”

 

Welke uitspraak zou jij op een tegeltje willen zetten? 

“Ik wil de leerlingen van het Calvijn College echt meegeven dat ze heel erg moeten genieten van hun tijd daar op het Calvijn, want daarna moet je het echt zelf gaan doen. En denk vooral ook heel goed na wat je in de toekomst wilt gaan doen. En als je aan het twijfelen bent omdat je het toch wel een hele uitdaging vindt of toch wel een beetje spannend… Ik zeg: doen, er gaat echt een hele nieuwe wereld voor je open waar je heel veel van kunt leren.”

 

(interview schooljaar 2016-2017)