Over onze school

Zomerschool Engels

(deze pagina zal een update krijgen)

Het Calvijn College is makelaar voor het LCC in Klaipeda, een christelijke universiteit in Litouwen. Leerlingen van 15 jaar en ouder kunnen voor een laag bedrag negentig lessen Engels volgen, wat overeenkomt met ruwweg een jaar op school drie lessen per week volgen.

 

Het biedt leerlingen de mogelijkheid, al werkend aan opdrachten met studenten uit andere landen, hun taalvaardigheid Engels te versterken én ervaring op te doen met internationale contacten. Voor de doelgroep vmbo-leerlingen die havo gaan doen, is deelname aan de zomerschool een unieke kans om hun prestaties voor dit kernvak te verbeteren. Het Calvijn College stuurt een begeleider met een beperkte opdracht mee. Meer weten? Lees dan snel verder.

Ook naar Litouwen?

 

Niet met vakantie en toch wel? Dat kan door deel te nemen aan een zomerschool. Dat is goed voor je taalontwikkeling. Je ontmoet bovendien jongeren van je leeftijd uit veel verschillende landen en met zo veel jongelui om je heen zul je je geen moment vervelen. Geregeld zul je het gevoel hebben met vakantie te zijn, terwijl je wel degelijk veel leert.


Deelname is sterk toegenomen. Het eerste jaar gingen 11 leerlingen mee, vorig jaar waren het er 25. Voor dit schooljaar (2017-2018) zijn de eerste aanmeldingen al binnen.

 

Hoe werkt het?

Kern is dat je drie weken lang in totaal 90 uur Engels volgt in internationale sfeer. Je staat er min of meer op eigen benen: je zorgt zelf voor je eten, de was, je kamer..., maar krijgt begeleiding van jong volwassenen.

 

Wat is de winst?

Feedback leert dat leerlingen er veel leren en het er goed naar hun zin hebben. Leerlingen worden uitgedaagd Engels te gebruiken. Ze krijgen snel feedback op hun prestaties. Jongeren durven presenteren in het Engels en merken dat hun kennis van de taal verbetert. De communicatieve vaardigheden worden vooral genoemd als grote winstpunt. Onze studenten vinden dat de cursus uitstekend georganiseerd is.

 

Prijs

Vaste kosten zijn de cursus (400 euro, als je voor 1 april boekt) en het verblijf in het internaat (150). Het Calvijn College rekent 300 euro voor reis en transfer. Vaste kosten bedragen dus 850 euro. Alle andere kosten (extra trips, eten en drinken, verzekering sluiten, linnenpakket) zijn variabel. Dat is nog steeds heel wat geld, maar wie dit programma in Engeland volgt is twee tot drie keer zo veel kwijt.

 

Wat is de rol van het Calvijn College?

De school is makelaar tussen universiteit en school. Zonder de school zullen er geen leerlingen gaan. Er is vanuit het Calvijn College enige service. Het vervoer wordt geregeld en er is een contactpersoon in Klaipeda aanwezig.

 

Kan iedereen deelnemen?

Nee, je moet ten minste 15 jaar zijn. 

In 2018 staat de zomerschool gepland van 7 - 27 juli. Je vertrekt op D.V. vrijdag 6 juli en komt op 28 juli terug.

Neem voor meer informatie contact op met L.F. Kosten: kst AT calvijncollege DOT nl